avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort....consecintele unei casatori !!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort....consecintele unei casatori !!!

Buna ziua! Sunt casatorit din 2009 si vreau sa divortez (cauza divortului: infidelitatea din partea sotiei) insa nu stiu cum vor fi impartite bunurile. Casa este pe numele meu si am construit-o pana la casatorie (casa in rosu), dupa incheierea casatoriei am inceput impreuna cu sotia mea sa investim in usi, geamuri gresie, mobila, etc. Avem si doua masini, fiecare avand cate una pe numele sau si un imprumut in banca de 10.000 de euro pe numele ei. As dori sa stiu ce ii revine ei si ce imi ramane mie avand in vedere ca ea vrea sa ceara jumatate din casa. Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:06, 3 Februarie 2012
Partajul se va face in functie de probele administrate in cauza...probabil fiecare va ramane cu cate o masina, iar casa va ramane unuia dintre d-voastra cu plata unei sulte in favoarea celuilalt...in ce priveste creditul, chiar daca este pe numele sotiei, fiind contractat in timpul casatoriei, normal ar fi sa se imparta si acesta - insa depinde din nou de probe. Se va timbra cu 3% din masa partajabila, iar daca se ajunge la o tranzactie pana la primul termen, taxa se restituie. Mult succes!
Multumesc!
Noua legislatie va permite sa divortati si sa partajati bunurile comune fara plata taxelor prin procedura medierii. Divortul prin mediere se poate solutiona in 3 zile. Prin mediere stabiliti partajarea bunurilor asa cum doriti dumneavoastra si nu asa cum va va impune instanta de judecata. Despartirea sotilor si impartirea bunurilor se va face in conditii de confidentialitate si nu in sedinta publica ca in cazul sedintelor de judecata. Relatiile dintre cei doi vor ramane amiabile si costurile sunt substantial reduse ca de altfel si timpul de solutionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pe cale amiabila, partaj CrsAlex CrsAlex Buna ziua! Am si eu o intrebare.... eu si sotul meu dorim sa divortam pe cale amiabila. de ceva timp se tot razgandeste si imi pune conditii. intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)
Astept o parere intr-un caz de partaj elena20121 elena20121 buna seara.ma numesc elena.mam casatorit acum 2 ani si am cumparat impreuna o casa cu programul prima casa creditul este facut pe numele meu iar el este ... (vezi toată discuția)