avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort pe cale amiabila, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort pe cale amiabila, partaj

Buna ziua! Am si eu o intrebare.... eu si sotul meu dorim sa divortam pe cale amiabila. de ceva timp se tot razgandeste si imi pune conditii. intrebarea mea este: in cazul in care exista o masina care este pe numele meu si este cumparata de parintii mei si s-a achizitionat in timpul casatoriei se imparte in cazul unui partaj?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:45, 22 Noiembrie 2013
Da, daca este dobandita in timpul casatoriei ea ar trebui inclusa in masa partajabila, dar poate ca sotul dvs va fi de acord sa o preluati dvs daca nu a contribuit la achizitionarea ei.
Nu a contribuit dar sustine ca ar trebui sa il despagubesc pt ca a ajutat cu bani la intretinerea ei. Acum imi cere fie banii bagati in ea, fie jumatate din banii pe care i-am platit pentru masina. Este posibil sa ceara asa ceva in cazul unui partaj? Mai exect daca se ajunge la partaj ce anume se poate imparti pentru ca noi nu avem decat masina care este pe numele meu pt ca in rest stam in casa parintilor lui si el nu are nimic pe numele lui. Va multumesc anticipat!
Fiind pe numele dvs, nu e in interesul dvs s-o includeti in masa partajabila, lasati sa ceara dansul partajul masinii. Daca o va face, va trebui sa dovediti ca parintii v-au dat bani pt ea.
Daca inca este loc de "razgandiri", poate ar fi bine sa mergeti la mediere pentru a le rezolva si a le negocia.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Si am nevoie de martori sau e de ajuns doar o declaratie probabil din partea parintilor mei?
Ma refer la razgandiri in sensul in care la inceput a fost de acor cu divortul pe cale amiabila iar acum incepe sa puna conditii pt a divorta. As mai avea o intrebare..... care sunt bunurile pe care le impartim in caz de partaj? Eu as vrea sa ma mut la parintii mei dar el refuza sa imi dea lucrurile achizitionate de mine cum ar fi: carti, haine.....
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)