avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copii

Buna ziua,

Sunt inginer si am 2 copii de 10 si 11 ani. Nu ma mai inteleg cu sotia de cativa ani.Tipa si e tot timpul nemultumita.Nici nu lucreaza ( a lucrat un an de zile) . Avem o casa la care platesc rate , un apartament inchiriat si o masina in leasing .Spuneti-mi va rog : as vrea sa divortez As putea obtine cei 2 copii? Si cum s-ar imparti celelalte bunuri?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:41, 27 Ianuarie 2011
Copii ii puteti primi spre incredintare, doar daca sotia Dvs este de acord cu acest lucru, daca nu – luati-va gandul. Despre impartirea bunurilor ce pot sa va spun este ca ar trebui introdusa o alta actiune, si anume una de partaj. Daca nu ma insel, taxa de timbru insa este destul de mare si anume 10% din valoarea bunurilor solicitate a fi partajate. Succes!
Incercati sa faceti o schimbare in casnicia dv.Poate tocmai neajunsurile, ratele bancare au dus la discutii si neintelegeri.Ganditi-va ca a fost un timp cand erati cei mai buni prieteni. Poate parea copilaresc insa daca nu puteti comunica cu ea sa o intrebati ce are pe suflet si sa gasiti o rezolvare, pentru ca rezolvare exista mereu, scrieti-i o scrisoare .puteti opta si pentru terapie la psiholog., sau mergeti la un mediator.Orice ar fi incercati sa fiti mai intai prieteni.
pt incredintarea copiilor sunteti in avantaj ca lucrati si va cresc considerabil sansele daca si copiii vor sa ramana cu dvs. avand peste 10 ani, vor fi audiati in camera de consiliu. conteaza sa fi avut grija de ei si pana acum
in legatura cu partajul, masina iese din discutie ca deocamdata nu sunteti proprietarii ei.
pt ap la care platiti ratele, va trebui sa obtineti acordul bancii pt a prelua dvs ratele si de a o scoate pe sotie din contractul de credit. cereti atribuirea acestui ap catre dvs, posibil ca sotia sa obtina un drept de creanta pt cat a contribuit la plata ratelor.
daca celalalt ap il va cere sotia in lotul sau, va trebui sa va despagubeasca pt jumatate din el.
la partaj conteaza ce pretentie are fiecare, ce bun isi doreste, cat i se cuvine...nu plecati la drum fara avocat
pt partajul in instanta, se plateste taxa de timbru de 3% din valoarea bunurilor ce se impart.
daca ajungeti la o intelegere privind partajul, il puteti face si la notar, dupa divort. poate fi mai ieftin, va trebui sa va interesati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord kendoo kendoo Buna ziua, va rog sa imi spuneti de exista o procedura de divort de comun acord. Eu si sotia mea am convenit sa facem acest pas, deoarece nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor și partaj. aș vrea să obțin casa și copilul, contează infidelitatea și comportamentul urât al soției? marius_ionescu marius_ionescu Buna ziua! Doresc si eu cateva pareri legat de situatia mea. Sunt casatorit si am un copil de 14 ani. Locuim intr-un apartament cumparat cu prima casa, la ... (vezi toată discuția)