avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord

Buna ziua,

va rog sa imi spuneti de exista o procedura de divort de comun acord.
Eu si sotia mea am convenit sa facem acest pas, deoarece nu ne mai intelegem si toata atmosfera creeata afecteaza copilul nostru de numai 7 luni.

Presupun ca la aceasta varsta pt mine ca tata ar fi imposibil sa obtin custodia de aceea vreau sa se termine totul cat mai repede pt binele copilului.

De asemeena as vrea sa stiu cam cum se stabileste cuantumul pensiei alimentare.Avem un singur bun comun(o masina) iar sotia are 2 rate la banca dinainte de casatorie.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:52, 14 Iulie 2011
ratele la banca raman ale dansii si masina (valoarea ei ) se imparte. daca o pastrati dvs, o veti despagubi pe sotie pt jumateaa ei.
divortati prin acord in instanta, cererea se semneaza si se depune de amandoi. la termen va prezentati impreuna. apelati la un avocat pt redactarea cererii de divort
si in privinta pensiei va puteti intelege asupra unei sume pe care s-o stipulati in cerere.
legal ii datorati max 25 % din veniturile dvs stabile din munca
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
gi-jane2, moderator
solutionati prin procedura medierii

[citat inutil din lege]
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters20980, utilizator
@ Catalin Burcea a scris:
solutionati prin procedura medierii


V-as fi recunoscatoare daca ati detalia putin avantajele medierii in acest caz. Am o cunostinta intr-o situatie aproape identica.
Multumesc :bow:
Va multumesc f mult pt raspuns.Puteti sa imi spuneti ce se intampla daca trec masina(acum este pe numele meu) pe numele mamei mele inainte de inceperea demersurilor de divort.

De asemenea, sotiei dupa plata ratelor nu ii raman bani nici macar pt plata chiriei unde locuim.Folosind acest argument am vreo sansa sa obtin custodia?

In situatia in care intentez eu divortul pot cere o expertiza psihiatrica a sotiei?(au fost destul de dese discutiile in care mi-a spus ca are ganduri suicidare sau ca o o sa abandoneze copilul dupa divort)
faceti degeaba operatiunea, tot ii datorati bani din pretul de vanzare.
da, ar fi un argument in favoarea dvs , ca nu va avea cu ce sa-l creasca.
puteti mentiona si discutiile avute cu sotia referitoare la copil. daca va doriti incredintarea copilului, nu plecati la proces fara avocat

Alte discuții în legătură

Divort elninio2010 elninio2010 vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea unui mediator ContSters267915 ContSters267915 Sunt solicitat sa merg la un mediator ales de sotia mea (eu am vrut sa alegem unul la intamplare, adica tras la sorti sau...). Ea insista sa facem medierea ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)