avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divorț

Bună seara.
În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit prin act de donație, cum se va împărți casa?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:59, 13 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, terenul nu se imparte, e bun propriu. ce se discuta e casa si masina. se va evalua casa la 10 miii si masina la 5000, ca exemplu.. se imparte la 2, 75oo are de dat sotul ca sulta. daca vrea sa pastreze si casa si masina. nu are sa dea banii si sotia il executa siit. ce are sotul dupa partaj ? casa cu teren si masina... se scoate la licitatie tot, la licitatie se ofera mai putin decat ar face pe piata, poate vine cineva si ofera pe masina 2000 si pe casa 5000, se adjudeca si sotul nu mai ramane cu nimic.. cam asa.
de asta acuma trebuie sa ia masuri, sa depuna intampinare si sa ceara ca masina sa ii fie atribuita sotiei si astfel, ramane de dat sulta mai mica, daca nu are, sa ceara ca acea casa , daca nu o vrea sotia si sa il despagubeasca pt teren, sa ceara timp sa o vanda si sa imparta o suma - 70-80 % din cat ar obtine pe ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj complicat?! ContSters271762 ContSters271762 In anul 2011 s-a pronuntat divortul, atunci nici unul dintre soti nu a cerut partaj. Sotia cu 2 copii s-a mutat din casa construita impreuna, si a lasat si ... (vezi toată discuția)
Despre rezilierea de plin drept a contractului de credit olga vasile olga vasile Daca sotul meu a primit o notificare pt.rezilierea de plin drept a unui contract de credit (el fiind singurul titular)se mai poate face ceva? Se mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)