avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divorț

Bună seara.
În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit prin act de donație, cum se va împărți casa?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:59, 13 Ianuarie 2020
Da, la executare silita imobiliara sa va ajunge daca nu plateste!
inseamna ca un sot va lua sulta cre e inscris in hotararea judecatoreasca si celalalat, ce ramane. deci nu e indicat sa ajunga la executare silita. daca stie ca nu are bani pt sulta sa fie de acord sa vanda casa, sa se intelega cu sotia amiabil in ce priveste suma.

Mari76 a scris:

De locuit in aceiasi locuință nu poate fi vorba, pt ca nu se inteleg. Executat silit, asta înseamnă că se va vinde casa și se va împărți suma la cei doi soți, corect?

Multumesc tuturor pt răspuns. Din păcate nu se vor înțelege cei doi soți, asta e clar, cale amiabilă nu există. Ceea ce îmi este neclar, in cazul executării silite, soțul este proprietar al terenului prin acel act de donație, deci in cazul ăsta ar trebui ca executarea silită să fie doar pe imobil...in cazul terenului cum rămâne?
deci in cazul ăsta ar trebui ca executarea silită să fie doar pe imobil...in cazul terenului cum rămâne

ati inteles gresit, se executa tot ce are datornicul pana la limita valorii datorate.


În cazul în care se ajunge la un divorț



Mentionez ca relațiilor celor doi soți, după divorț, nu sunt bune, iar soția este cea care a deschis proces pt partaj.

Pana la urma sunt divortati sau nu ?

Daca fost sotie a deschisi procesul de partaj, ce a cerut mai exact ? sotul a primit citatie, deci trebuie sa stie ce a cerut..
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Da, sunt divortati. Sotia a cerut 50% din valoarea imobilului și a autoturismului, actualmente sunt in proces. Sotul nu lucrează cu contract de munca. Am inteles ce se întâmplă dacă soțul nu poate plăti partea soției, dar terenul care este al sotului dobândit înaintea căsătoriei prin act de donație, cum se va împărți?? Parerea mea e ca, terenul castiga in acest.proces și atunci cum se poate cere executare silită? Cum se poate vinde casa fără teren??

Alte discuții în legătură

Partaj complicat?! ContSters271762 ContSters271762 In anul 2011 s-a pronuntat divortul, atunci nici unul dintre soti nu a cerut partaj. Sotia cu 2 copii s-a mutat din casa construita impreuna, si a lasat si ... (vezi toată discuția)
Despre rezilierea de plin drept a contractului de credit olga vasile olga vasile Daca sotul meu a primit o notificare pt.rezilierea de plin drept a unui contract de credit (el fiind singurul titular)se mai poate face ceva? Se mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)