Intru pe acest site dupa mai bine de trei ani , de pe vremea cand intrase in vigoare doar noul cod civil. Vreau sa ma reapuc de invatat ptr. magistratura si am rugamintea , pentru a-mi usura munca de cautare prin paginile de pe forum , sa-mi spuneti care sunt autorii dupa manualele carora invatati in prezent. De asemenea, stiti care sunt titularii catedrelor de penal si civil din INM? Ma gandesc ca totusi modul lor de interpretare privind un subiect are importanta, asa ca vreau sa stiu care mai sunt sefii de catreda in prezent . Va multumesc mult !
Biancaelana, asa cum am postat si la pag. 1440 : fiecare membru al comisiei acorda note de la 1 la 10 fiecarui criteriu mentionat in lista, binenteles int-un mod mai mult sau mai putin subiectiv, se face o medie cu notele fiecarui membru se aduna aritmetic si se imparte la 4 ( cati membrii) . Asa reusesc sa dea note cu zecimale.
Cum am spus si in alta postare, nu ma pricep sa " dau" link . Pentru cei care vor mai da si la anul. :
Nr. crt. Aspect investigat
Motivaţia:
- dorinţa de a fi şef, de a conduce, de a-i influenţa pe cei din anturajul său, de a-şi asuma anumite responsabilităţi;
- dorinţa de a oferi o expertiză profesională, nevoia de a asimila mai multe cunoştinţe în domeniu;
- dorinţa de a realiza relaţii armonioase într-un colectiv plăcut (mediu profesional deosebit);
- dorinţa de a-şi satisface o serie de trebuinţe bazale (securitate, stabilitate, bani, hrană).
2 Capacitatea de a finaliza acţiuni:
- mentalitatea faţă de muncă concretizată în surprinderea atitudinii pozitive faţă de aceasta (munca este văzuta ca împlinire umană) sau a celei negative;
- structura şi organizarea muncii;
- rezistenţa la distres (stres negativ)
3 Elemente de comunicare non-verbală
4 Gândirea critică
5 Comunicarea
5.1 Formulează enunţuri logice şi clare
5.2 Adecvează lexicul la situaţiile de comunicare
5.3 Se exprimă fluent
Isis, te rog mult , atunci cand vei avea rabdarea necesara poti se ne scri si noua cum a " sunat" exact cerinta depe biletul tau si cam cum ai abordat tu problema eseului, concret . Cam cum te-ai gandit sa argumentezi.Stiu ca ai spus ca ai apelat la tipul se abordare a unui eseu argumentativ dar credca ne-ar prinde bine putin "mura`gura" avand in vedere ca ai obtinut si o nota mare.Multumesc.
Mai jos reproduc un extras de pe blogul d-lui Danilet. Nu prea ma pricep sa " dau" link .
" 59.Domnule judecator, va multumesc pentru raspunsul la intrebarea nr. 57.
Ne puteti spune, in ipoteza in care anul acesta nu se mai organizeaza concurs, daca trebuie sa ne pregatim dupa noul cod civil, in totalitate? Aceeasi intrebare si pentru noul cod de procedura civila. Sau cand putem avea raspunsul la aceste intrebari?
Va multumesc anticipat.
Comentariu prin adrian — 21/09/2012 @ 8:35 PM | Răspunde
Daca va mai fi un nou concurs anul acesta sau la inceputul anului viitor, tematica va fi aceeasi ca la concursurile din toamna 2012.
Comentariu prin Cristi — 22/09/2012 @ 4:11 PM | Răspunde
Buna seara,
Domnule judecator, avand convingerea ca ne intelegeti de va intrebam de nenumarate ori sub diverse forme, va rugam sa ne spuneti daca putem spera la un concurs de admitere in magistratura in aceasta toamna sau la inceputul anului urmator. Cand putem afla sigur ? Multumim.
Comentariu prin ana — 23/09/2012 @ 8:28 PM | Răspunde
In urmatoarea sedinta a Plenului, pe 1 oct. Daca nu apare atunci, nu mai exista nicio sansa anul acesta.
Comentariu prin Cristi — 23/09/2012 @ 8:49 PM | Răspunde
in cazul in care nu se organizeaza anul acesta sunt sanse la inceputul anului urmator sau in primavara ? imi cer scuze ca sunt insistent dar e important pentru noi sa stim macar orientativ.
Comentariu prin ana — 23/09/2012 @ 10:07 PM | Răspunde
Eu nu as mai vrea sa fac preziceri, ca voi fi acuzat de dezinformare. Haideti sa asteptam data de 1 oct.
L-ai intrebat pe 18 .09.pe d-ul Danilet ?. La care dintre rubricile lui de pe blog ? Te intreb pentru ca am news letter pe mail privind dialogurile de pe blogul lui si nu am vazut intrebarea / raspunsul .
Eu stateam linistita stiind ca in general se organizeaa in ultima duminica din luna ( 25 noiembrie) si ca vor hotara in sedinta de marti ( 25 septembrie) . Data se potrivea la fix. Hai ca e culmea! Si ce naiba fac cu cele 500 si ceva posturi deja finantate si prinse in buget ....( stiu, impreuna judecatori si personal auxiliar ) . Alea sunt posturi suplimentare , nu au legatura cu promovarile la Tribunal si sunt alocate pentru 2013 , noul cod pr.