avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate cladovan

Activitate cladovan

Din punctul meu de vedere nu se intampla nimic. daca dosarul de contestatie a procesului verbal de contraventie este complet, si o data cu cererea de contestatie ai anexat si numele martorilor

NU este necesar sa te prezinti la proces, chiar daca DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ESTE FOARTE IMPORTANT SA TE PREZINTI TU SAU sa iti iei un avocat sa te reprezinte.

deoarece instanta ar trebui sa iti ia pozitia fata de proces.

eventual o cerere de amanare pentru probleme personale, sau o cerere de amanare pentru ca sa iti angajezi un avocat.
sunt destule posibilitati sa iti amani procesul.

respectele mele si NU ITI FIE LENE si dute la proces ;))
OUG nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila

Salut.

Sunt interesat daca stie cineva :

+ protocol incheiat intre Ministerul Justitiei si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
DACA S-A FINALIZAT !

pentru cine nu stie despre ce este vorba link aici www.avocatnet.ro/content/art... >

va multumesc anticipat.
Salut.
Sunt nou pe forum, dar sper sa fiu cat de cat activ.
Sunt avocat definitiv de cca 6 luni de zile, si m-am lovit de o problema la care am eu cateva pareri dar nu stiu nimic concret.

Este vorba de un partaj de bunuri mobile si imobile.
Dupa ce am facut fondul, In APEL, instanta a ramas in pronuntare.
Dupa 2 saptamani ma trezesc ca am termen nou.
Nu am apucat sa vad exact incheierea prin care dupa dezbaterea fondului s-a redeschis cazul, dar grefiera de serviciu de la arhiva, mi-a zis ca s-a redeschis pentru ca sa se dezbata calea de atac !

BUN

Parerea mea personala nr.1.
Partajul nu este o actiune in civil si ca atare prevederile art. codului civil vis a vis de faptul ca actiunile evaluabile in bani pana la un miliard lei vechi se judecata in apel si apoi in recurs => ca atare eu cred ca partajul se judeca in recurs si nu apel si apoi recurs.
Parerea mea personala nr.2
Partajul este o actiune civila evaluabila in bani iar probabil ca bunurile mobile si imobile dezbatute in partaj cumulat valoarea lor este mai mare de un miliard sau mai mica si atunci se poate judeca si in apel si in recurs, in functie de cuantumul evaluarii.
In acest caz cum demonstrez eu daca se aplica sau nu aceste prevederi ? trebuie sa fac o expertiza, las la mana instantei ? dupa pretul pietii? dupa pretul din magazin la pentru bunurile imobile? dupa parerea mea sau dupa parerea partii adverse ?

Pe scurt ca ii mult de citit, daca ma puteti indruma spre practica, eventual niste pareri, totul se apreciaza.
multumesc anticipat