va multumesc mult pentru lamuriri, deocamdata el cam bate in retragere si pana aflu movul real al razgandirii lui nu pot sa mai cer informatii.....din pacate cred ca schimb foaia eu de data asta.
Inca odata multumesc si ne uzim in curand.
multumesc pt raspuns,
nu vom divorta din vina exclusiva a nici unuia, deci varianta 2 e exclusa din start.
Deci din ambele variante (1 si 3) care au ramas inteleg ca am nevoie oricum de avocat.
Mentionez ca divortam de comun acord fara alte implicatii(nu am pretentia la nici un bun comun dobandit in timpul casatoriei, nu vreau nimic). O sa dovedesc cu acte ca sunt plecata din tara normal. Intebarea mea este daca exista vreo varianta ca eu sa nu merg in tara pt asta si daca imi trebuie obligatoriu avocat? Deocamdata sunt aici de aproape 3 luni si nu dispun financiar de bani suficienti pt.aceste situatii neprevazute. In cazul in care am nevoie de avocat va trebui sa merg in tara sa gasesc sau pot face asta si din Spania?
Sti ce e cel ai rau intr-o situatie de genul asta? ca vor fi lucruri in viata in viitor care iti vor fi influentate intr-o ica sau mare masura de o chestie ca asta. Fetele la varsta ei(18 ani) cred ca toata viata e roz, ca pot orice cu oricine......fac si nu gandesc decat cand e prea tarziu. Imi pari un om atat de rational incat ma mir ca cineva ca ea a reusit sa faca asa ceva....Am totusi o intrebare? sarcina se vede nu? si cum pot sa fie femeile atat de proaste sa creada ca daca fac un copil il tin pe barbat langa ele? Oricum genul asta de femeie va mintii tot timpul, nu vei avea niciodata incredere in ea.......si stai linistit ea a stiut ca e gravida, lucrurile astea se simt. Platesti ani buni o gresala ca asta, daunele sunt mai mult psihice, dar va trebui sa mergi mai departe fara ea, deoarece nu vei puea trai in tensiunea care ti-o ofera un camin cu astfel de persoana.....
va multumesc pt reaspuns...in chestiile astea intotdeauna mai gasesti cate o nelamurire.........vroiam sa stiu ce acte doveditoare pot anexa cum ca sunt plecata din tara? cam ce ar fi valabil? ; cu numele e de acord sa il pastrez pt a nu mai schimba atate acte; si ultima problema ar fi cum pot intra in posesia unui model de imputernicire pt mama sa ma poata reprezenta in cadrul dosarului de divort prin acord?
multumesc mult, cererea de divort o va intenta el, deci nu este obligatoriu sa ma prezint si eu nu? divortul este de comun acord si nu am pretentii la nimic. Eu ce trebuie sa fac? sa merg aici la un notar pt procura? imi trebuie neaparat avocat?
va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa fie fericit. Am incercat o perioada de 3 luni in tara de conciliere dar nu am reusit. Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri imobile. In martie 2008 am venit la sora mea in Spania unde momentan muncesc. Acum 3 sapt el ma anuntat prin mess ca vrea sa divorteze si inainteaza el divort. Am incercat sa trec peste asta... dar vreau sa stiu cum trebuie sa procedez eu fara sa fac drumuri de spania romania....se poate rezolva doar prin acte trimise? trebuie neaparat sa merg in tara? nu stiu nimic despre divorturi......daca ma poate ajuta cineva.......