Buna ziua
Logodnicul meu este divortat de peste 8 ani, noi ne cunoastem de 5 ani
Eu lucrez împreună cu fosta soţie într-o fabrică. Ea este in producţie eu sunt la birou.
Am avut o problemă de serviciu cu fosta, ne-am certat destul de urât. Eu a doua zi am salutato normal şi eram dispusă să discutăm problema. Ea a refuzat categoric discuţia şi a început cu ameninţări de genul:`ai grijă cum treci prin secţie că te lovesc în cap de mori`.
Acest ameninţări ţin de 5 luni. Din răzbunare a dat în judecată pe logodnicul meu pentru majorare de pensie. Normal a câştigat. Am dus problema în faţa şefului care mia sugerat să încerc să discut cu ea. Am încercat. Reacţia ei a fost: „pleacă de lângă mine ca nu am ce discuta. Te lovesc imediat de - ţi zbor creieri. Noi doi mai vorbim la tribunal”. Am încercat să aflu de ce mă acuză dar ea în loc de răspuns m - a lovit. Nu a fost o lovitură prea mare. Nu se vad urme.
Locul unde s-a petrecut toată „acţiunea” este supravegheat de camere video.
Întrebarea mea este: - să depun plângere împotriva ei, ce urmări poate să aibă( o amendă pentru ea nu este de ajuns, poate să fie mult mai drastică, o văd în stare să treacă la fapte)
- se poate folosi ca şi probă aceste înregistrări în cazul în care ea continuă cu ameninţările şi mă dă in judecată pentru nu ştiu ce( banuiesc ca pentru calomnie sau asa ceva, dar sincer nu stiu de ce ma acuza) , chiar dacă înainte nu am depus plângere împotriva ei?
Logodnicul meu este divortat din 2001. Are o fetia de 13 ani. pana in 2003 pensia alimentara a fost retinuta din salar. Dupa 2003 s-a inteles cu mama copilei fara act judecatoresc intr-o suma mai mare insemnand cheltuielile de la scoal, excursiile organizate, imbracaminte, mancare pentru pachet si bani de buzunar. Nu a fost retinut din salar nimic nu avem nici un act doveditor ca aceste lucruri au fost cumparate ;i platite de catre tata. Mama la dat in judecata spunand ca din 2003 nu a mai contribuit cu nimic la cresterea copilului si ca nici nu este interesat de aceaste , ca urmare cere marirea de pensie si achitarea cheltuielilor de judecata. Suntem de acord sa-i pletim pensia de 25 % din salar dar cum putem evita plata cheltuielilor judecatoresti. Avem poze cu copilul in excuriile unde am fost impreuna este de ajuns ca proba pentru a dovedi ca mama nu spune adevarul legat de neiteresul tatalui fata de copil?
Avem nevoie neaparat de u avocat pentru proces?( nu prea ne premitem)
Va rog un raspuns urgen perocesul este saptamana viitore.