avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari de la fosta sotie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari de la fosta sotie

Buna ziua
Logodnicul meu este divortat de peste 8 ani, noi ne cunoastem de 5 ani
Eu lucrez împreună cu fosta soţie într-o fabrică. Ea este in producţie eu sunt la birou.
Am avut o problemă de serviciu cu fosta, ne-am certat destul de urât. Eu a doua zi am salutato normal şi eram dispusă să discutăm problema. Ea a refuzat categoric discuţia şi a început cu ameninţări de genul:`ai grijă cum treci prin secţie că te lovesc în cap de mori`.
Acest ameninţări ţin de 5 luni. Din răzbunare a dat în judecată pe logodnicul meu pentru majorare de pensie. Normal a câştigat. Am dus problema în faţa şefului care mia sugerat să încerc să discut cu ea. Am încercat. Reacţia ei a fost: „pleacă de lângă mine ca nu am ce discuta. Te lovesc imediat de - ţi zbor creieri. Noi doi mai vorbim la tribunal”. Am încercat să aflu de ce mă acuză dar ea în loc de răspuns m - a lovit. Nu a fost o lovitură prea mare. Nu se vad urme.
Locul unde s-a petrecut toată „acţiunea” este supravegheat de camere video.
Întrebarea mea este: - să depun plângere împotriva ei, ce urmări poate să aibă( o amendă pentru ea nu este de ajuns, poate să fie mult mai drastică, o văd în stare să treacă la fapte)
- se poate folosi ca şi probă aceste înregistrări în cazul în care ea continuă cu ameninţările şi mă dă in judecată pentru nu ştiu ce( banuiesc ca pentru calomnie sau asa ceva, dar sincer nu stiu de ce ma acuza) , chiar dacă înainte nu am depus plângere împotriva ei?

Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 13:45, 7 Noiembrie 2008
e cazul sa formulati impotriva ei plangere penala pentru amenintare.
daca ati fost lovita, de asemenea puteti face plangere.

av. vasilescu
Puteti face plangere penala impotriva ei, sfatul meu de data aceasta este de alta natura. In aceste cazuri solutia este ignorarea persoanei. Cu cat veti incerca sa fiti mai amabila, draguta cu ea cu atat cred ca veti inrautati situatia mai mult. Dar dvs stiti mai bine.
Aveti dreptul de a face plangere penala.
Daca sunt sau nu dovezi se va stabili de organul de ancheta.
Cred ca n-ar trebui sa starniti un razboi, mai ales ca cei doi "fosti" au si un copil.
N-o sa reusiti decat sa cascati o prapastie intre ei.
Eu spun ca ar fi bine sa introduceti o plangere penala pentru amenintare si se va calma atunci cand va fi chemata la audieri si i se va aduce la conostinta ca poate face chiar si inchisoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigare la infractiunea de lovire paraschivrares paraschivrares buna ziua , a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt: Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Amenintari, santaj kameliacalinescu kameliacalinescu Buna ziua! Apelez la dvs in conditiile in care fostul iubit ma ameninta ca mi deranjeaza parintii, ma santajeaza. I-am spus ca vreau un mediator sa rezolvam ... (vezi toată discuția)
Vorbele "până la lege îți iei omor", "Îți dau una de te ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Vorbele \"Până la lege îți iei omor\", \"Îți dau una de te las aici\", \"te bag în canal\" .. sunt infracțiuni? Cu astfel de amenințări și cu ... (vezi toată discuția)