Buna ziua! As dori sa aflu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
In urma cu 2 anI, inainte de a intra in concediu ingrijire copil, am avut doua locuri de munca simultan. Concediul de ingrijire copil mi se va incheia pe data de 17.06.2020 si, din aceasta data, voi relua activitatea doar la unul dintre cele doua locuri de munca intrucat la celalalt am ales sa demisionez. Sunt de asemenea insarcinata si as dori sa intru in concediu prenatal dupa o luna de activitate (urmand sa nasc in toamna). Cum se va calcula indemnizatia de sarcina si lauzie? Se vor lua in calcul o luna de activitate+5luni de indemnizatie crestere copil? Si daca da, angajatorul va fi nevoit sa imi plateasca indemnizatia de sarcina calculata astfel chiar daca aceasta suma va fi mai mare decat salariul normal?
Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns! Dar, ca sa ma lamuresc, pentru a nu pierde dreptul la indemnizatie este nevoie de incetarea CIM prin acordul ambelor parti si nu demisie cu preaviz, corect? Singurul motiv pentru care nu as astepta pana la sfarsitul CCC si as anunta din timp intentia demisiei este pentru a nu incurca angajatorul si in speranta ca va accepta incetarea CIM fara preaviz. Dar daca acest lucru implica pierderea indemnizatiei, voi astepta.
Buna ziua!
Momentan sunt in CCC de 1an si 6 luni si as dori sa demisionez de la actualul loc de munca (sau incetarea contractului cu acordul ambelor parti daca se va putea). Pot primi in continuare indemnizatie pana cand copilul va avea 1 an si 10 luni si sa incep un nou job part-time la momentul respectiv pentru a beneficia de stimulentul de insertie? Este posibil acest lucru? Daca da, care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez? Multumesc anticipat!