avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie sarcina si lauzie

Buna ziua! As dori sa aflu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
In urma cu 2 anI, inainte de a intra in concediu ingrijire copil, am avut doua locuri de munca simultan. Concediul de ingrijire copil mi se va incheia pe data de 17.06.2020 si, din aceasta data, voi relua activitatea doar la unul dintre cele doua locuri de munca intrucat la celalalt am ales sa demisionez. Sunt de asemenea insarcinata si as dori sa intru in concediu prenatal dupa o luna de activitate (urmand sa nasc in toamna). Cum se va calcula indemnizatia de sarcina si lauzie? Se vor lua in calcul o luna de activitate+5luni de indemnizatie crestere copil? Si daca da, angajatorul va fi nevoit sa imi plateasca indemnizatia de sarcina calculata astfel chiar daca aceasta suma va fi mai mare decat salariul normal?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
GeoSt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 22:30, 16 Iunie 2020
Buna ziua, se va lua in calcul perioada lucrata si perioada cat ati beneficiat de indemnizatie pentru CCC.
Pentru asta o sa trebuiasca sa cereti de la AJPIS o adeverinta din care sa rezulte perioada cat ati beneficiat de CCC precum si cuantumul indemnizatiei.
Cu aceasta mergeti la locul de munca.
Multumesc! Are vreo relevanta faptul ca jobul este unul part-time?
Din cate stiu... doar la cuantumul indemnizatiei, daca aveti un salariu mai mic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mama intra din cic1 direct in prenatal, tatal mai poate bebeficia de luna obligatorie de concediu paternal? AM13 AM13 Buna ziua, Am si eu o intrebare despre concediul obligatoriu de 1 luna a celuilalt parinte, a sotului meu, daca imi puteti raspunde va rog frumos. Am ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate User789 User789 Buna ziua, Am un contract pe perioada determinata care sa va finaliza la sf lunii martie iar eu voi naste in mai-iunie. Pana acum nu am avut intreruperi timp ... (vezi toată discuția)
Calcul pre si postnatal si indemnizatie crestere copil daca angajata are 2 joburi cu cim ContSters52778 ContSters52778 Buna ziua, sunt insarcinata in 13 saptamani si am 41 de ani. Nasterea este prevazuta sa aiba loc la sfarsitul lunii martie 2016. Este prima sarcina, sunt ... (vezi toată discuția)