1. ......
Daca eu intru in concediul pre-natal direct din Cic 1, sotul meu mai poate beneficia de acea luna de concediu care ii revine tatalui sau nu mai are voie daca eu am imediat dupa maternitate, concediul medical (voi avea doar perioade asimilate pentru calculul indemnizatiei celui de al doilea copil), pentru ca in acest caz sotul va fi nevoit sa renunte la luna respectiva, pentru ca problemele din sarcina nu imi permit sa lucrez fizic?
Daca intrati in prenatal, atunci sotul poate intra acea luna pentru CCC1
2. Mai depun cerere pentru reinceperea activitatii la serviciu in ziua urmatoare in care primul copil implineste un 1 an si 11 luni sau prezint la angajator direct certificatul medical de sarcina si lauzie?
Se va depune cerere de incetare a suspendarii c.i.m. la angajator si, totodata, il anuntati ca intrati in prenatal pentru cel de-al doilea copil .
3. .....
Si cum se va calcula si noua indemnizatie de maternitate, pentru cel de al doilea copil, pentru CIC2 2?
- luati adeverinta de la AJPIS
- Baza de calcul a indemnizaţiei de materniate se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care se constituie baza de calcul al indemnizaţiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare - perioada CCC - ,
venitul care se ia în considerare este indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani.