avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate soricaadrian

Activitate soricaadrian

Pai atunci inseamna ca abuzul este la ordinea zilei. Nu stiu cum accepta bancile sa faca acest popriri.
Multumesc d-le nego_777.
Am inteles ca in ultima perioada ANAF a inceput sa puna popriri chiar si pe conturile persoanelor fizice ce au calitatea de asociat/administrator. Ma interesa din practica daca s-a intalnit cineva cu un caz asemanator: poprire pe conturile asociatilor pentru neplata impozite SRL

Iata speta:
Societatea X SRL a fost constituita de catre doi asociati Primus si Secundus. Secundus are si calitatea de administrator al societatii. Primus este fiul lui Secundus. Societatea X figureaza ca fara activitate.
Dupa ceva timp, Secundus a decedat. Rudele (printre care si Secundus) au depus cerere de deschidere a succesiunii la instanta de judecata, incluzand in masa succesorala si actiunile firmei. Instanta urmeaza sa se pronunte in aceasta actiune.
Intre timp, impozitul forfetar nu a mai fost achitat, datoria ajungand la suma de 3000 ron. In acest moment, firma X apara in evidentele online ANAF ca fiind in faza de executare silita.
Iata si intrebarea:
- ANAF poate pune poprire pe conturile lui Primus - ca si persoana fizica - care are calitatea doar de asociat? Legea prevede ca doar administratorul firmei poate raspunde patrimonial.

Multumesc anticipat!
Multumesc pentru urare! O sa va tin la curent cu derularea procesului!
cioan a scris:

In procesul verbal este precizat cu exactitate locul in care ati savarsit fapta. Este o intersectie semaforizata? Daca nu, motiv clar de nulitate a procesului verbal. Daca nu este o intersectie semaforizata fapta s-ar incadra in prevederile art. 100 alin. (3) lit. e).

Intersectia este semaforizata si este precizat in procesul verbal locul savarsirii faptei. Multumesc!
Buna ziua!

Am fost oprit pe data de 17 iunie, dimineata, iin Bucuresti intersectia 13 septembrie cu sos. progresului si mi s-a suspendat permisul pentru ca, datorita aglomeratiei, circulam cu inca cateva masini pe linia de tramvai dar pe sensul opus de mers (linia de tramvai pe sensul meu de mers era si ea plina de masini - coloana).
Am fost incadrat ca incalcand prevederile art. 100/3/a si s-a mentionat pe procesul verbal ca am fost filmat pe caseta141 si ca nu sunt de acord.
Procesul verbal intocmit are urmatoarele probleme:
- agentul nu a mentionat nr de inmatriculare al masinii cu care circulam (a lasat spatiu liber intre cuvinte - probabil sa il noteze mai tarziu sau sa imi dea o sansa sa fac contestatie, nu stiu)
- s-a specificat pe procesul-verbal ca circulam din directia Sos.Panduri-13 septembrie catre intersectia 13 septembrie-sos. Progresului si ca am depasit coloana oprita la semafor pe contrasens. Directia corecta care trebuia scrisa era dinspre Sebastian (intersectia 13 sept-sebastian) catre intersectia 13 sept - sos Progresului.
Daca circulam din directia pe care a precizat-o agentul si as fi mers pe contrasens ar fi trebuit sa trec peste scuarul care desparte sensurile (destul de inalt, lat de vreo 2-3 metri, cu iarba si pomi si cred ca avea si gard - trebuie sa verific)
- formularul de proces verbal este de tip 1A - nu trebuia sa fie tip 1D?????? asta pentru ca am fost filmat cu camera video

Intrebarea mea este daca credeti ca am vreo sansa sa mi se admita contestatia.
Astept sugestiile voastre si multumesc tuturor celor care scriu pe acest forum.