avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Griuta

Activitate Griuta

Îmi puteți preciza un act normativ care permite plata orelor recuperate pentru perioada de greva pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic.
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Raspunsul este afirmativ la ambele intrebari.

Buna ziua.
Avand in vedere greva desfasurata in invatamnt in perioada 22 mai - 12 iunie 2023, am si eu o intrebare:
-personalul didactic auxiliar si nedidactic cu CIM perioada nedeterminata, printr-un plan de recuperare a programului de lucru din timpul grevei, poate recupera in luna iunie orele din aceasta perioada?
-in urma recuperarii conform planului, aceste ore se pot plati?
Răspuns la discuția Factura imensa la apa!

-ELLA- a scris:

In primul rand sa faceti solicitare scrisa primariei sa decoperteze asfaltul astfel incat sa poata fi accesate toate gurile de vizitare a apometrelor de apa si canal
In caz contrar actionati in instanta prin obligatia de a face,

Multumesc mult pentru sfat. Am sa propun și vecinilor de pe strada pe care locuiesc sa ne adresam Primăriei in scris.
Cu stima

Adam Grecu a scris:

Ceva nu are sens in cele spuse de dvs...
Bun, a venit Dorel cu neamurile lui si a asfatat tot ce si-au inchipuit ei ca trebuie sa asfalteze pe-acolo, inclusiv capacele bransamentelor de apa-canal si dvs. ce ati zis?
Este bine asa, un fel de consum in pausal, dar care a convenit familiei dvs.?.
Dar, ...Pe tot parcursul anilor consumul meu mediu este de 4 mc ... Cati ani domnule? Se poate asa ceva? Sa nu starniti altceva, adica furnizorul sa vrea sa ajunga la apometru si sa constate ca de fapt ati conumat 169 mc si atunci nu mai bine taceati?
Drept sa va spun, asa ceva nu am mai auzit!
..........................
Sunt curios cum se va rezolva chestiunea.

Domnule Grecu citirea apometrului s a efectuat lunar, așa cum toți știm ca exista cititoare a contorilor de apa, cititoare care se utilizează și la Asociațiile de proprietari pentru citirea contoarelor de afara fără a intra in subsolurile blocurilor. Nu este vorba de o plata la paușal așa cum precizați Dvs. Îmi pare rău ca in loc sa dam un sfat criticam. V as recomanda sa va abțineți dacă aduceți critici in loc de un sfat. Multumesc pentru sprijin.
Buna ziua.
Vreau sa va relatez următoarele aspecte si sa găsim soluții impreuna.
In urma cu 2 ani Primăria a angajat o Firmă x sa asfaltate strada, acoperind toate gurile de vizitare a apometrelor de apa dar si canal. Pe tot parcursul anilor consumul meu mediu este de 4 mc. Astăzi data de 17.01.2020 am primit factura pe luna precedentă cu 69 mc, consumul de apa fiind utilizat cu acelasi numar de consumatori ca si lunile anilor precedenți. Solicitând deplasarea echipei de intervenție a SC Apa Canal pentru constatarea eventualelor pierderi in căminul de vizitare, nu s a putut interveni datorită celor precizate mai sus(asfalt turnat peste canale).
Cum pot contesta factura emisă cu o cantitate de consum de 16 ori mai mare decât consul mediu, având în vedere că nu am avut acces de verificare a apometrului sau a eventualelor pierderi.
Mentionez ca pe toata coloana de distributie de la caminul de vizitare si pana la robinet nu exista pierderi( care normal ar fi trebuit dacă există sa apara la suprafață datorită presiuni).
In concluzie va rog sa imi menționați care este procedura de urmat privind acest abuz. Multumesc