avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate lili apostu

Activitate lili apostu

Răspuns la discuția testament intre doi soti
Multumesc pentru raspuns. Terenul este dobandit prin vanzare - cumparare de la o terta persoana ( nu mama, tata).Ce act imi recomandati sa inchei la notar pentru a obtine o parte mai mare si fi cat mai mult avantajata eu si pentru ca fratii lui sa nu aiba dreptul la nimic (asta este dorinta sotului Din cate am citit pe acest forum daca se face testament il pot ataca doar parintii nu si fratii.Cum se poate proceda ca terenul(obtinut prin vanzare cumparare inainte de casatorie) si casa [a carei autorizatie de constructie a fost scoasa cand eram casatoriti dar tot pe numele sotului( oricum banuiesc ca fiind scoasa in timpul casatoriei se presupune ca acea casa a fost construita de amandoi si deci considerata bun comun)] sa fie si pe numele meu adica bun comun.Oricat ar fi de complicat va rog sa ma ajutati.Va intreb asta nu numai in caz de deces ci si in caz de divort(ceea ce deocamdata nu este cazul dar daca tot vrea sa mergem la notar as vrea sa rezolv si aceasta problema, sotul meu fiind de acord).Si va intreb pt ca vreau sa fiu pregatita si sa stiu ce sa-i cer notarului. In plus ca o parere personala legea care reglementeaza acest lucru mi se pare depasita , in 1944 erau alte vremuri , femeile nu munceau , dar acum este altfel ,muncesc , contracteaza credite de care beneficiaza ... rudele care taie frunza la caini. Cred ca este tare bine sa fii un pierde -vara si sa-ti cada din cer o parte dintr-o casa de 200mp facuta cu multe sacrificii si eforturi. Va rog din tot sufletul meu sa ma ajutati.Ce ar fi cel mai indicat donatie sau testament? Ce etape am de urmat? Stiu ca aveti multe experienta si de aceea am apelat la dumneavoastra . Daca se intampla sa moara si eu merg la notar sa accept succesiunea fara sa-i ii anunt rudele ca vreau sa fac succesiunea , ele dupa 6 luni mai pot ataca testamentul sau se considera ca sunt straine de succesiune (sper ca m-am exprimat corect) si in felul asta as fi eu mostenitoare a tot sau trebuie sa treaca 3 ani ca sa se prescrie termenul in care poate fi atacata .Ganditi-va ca trebuie sa ma gandesc si la rau acum cand suntem bine si fericiti ca sa evit dureri mai mari de cap pe viitor. O alta chestiune este faptul ca el a incheiat o asigurare de viata in valoare de 90000 E prin care spune ca in caz de deces sunt unica imputernicita sa iau acesti bani. Rudele lui au vreun drept la acea suma din asigurare sau e mai bine sa nu stie nimeni de ea. Mai este valabila in conditiile cand nu stie nimeni de ea decat eu si sotul? Intra in masa succesorala daca sunt trecuta ca singur beneficiar.Disperarea mea vine mai ales din faptul ca ultimii militari care au murit in Irak (5 la numar ) erau din batalionul sotului meu . In ce conditii pot obtine mai mult la o eventuala succesiune cu rudele lui< care sunt cotele mostenitorilor in cazul in care am testament si in cazul in care nu am si cum s-ar imparti terenul obtinut prin vanzare cumparre inainte de casatorie si casa facuta in timpul casatoriei intre mine si rudele lui in cazul in care nu am testament sau donatie si cum s-ar imparti daca as avea un act.Va multumesc pentru tot si astept un raspuns de la dumneavoastra.
Cu multa stima,
Liliana Apostu
lili apostu a scris:

Buna ziua
Am si eu o intrebare. Sotul meu a dobandit trenul pe care avem casa inainte de casatorie(eram impreuna dar nu legal:(()Fiind militar si pt ca urmeaza sa plece intr-o misiune in afara tarii as dori sa stiu ce putem face ca acest teren pe care ne-am construit si casa( eram casatoriti cand am scos autorizatia de constructie )sa nu fie considerat bun propriu.Casa am construit-o prin credit de nevoi personale cu ipoteca ( sotul- titular, eu -codebitor si parintii mei tot codebitori). Avand in vedere ca el are niste frati foarte invidiosi cu care am si intrerup legatura ma astept la orice.Parintii lui sunt despartiti in fapt dar nu legal de 9 ani.Ce pot face ca nici parintii si nici fratii lui sa nu vina la succesiune in cazul ca...moare deoarece tot ce este facut acolo este facut de mine si de sot , precizez ca nu avem copii. Cine poate ataca un testament si cum ma sfatuiti sa procedez un testament sau o donatie intre soti ( ca vanzarea am vazut ca nu-i permisa). Sotul meu mai are o casa la tara in care sta mama lui care este despartita si aceea avand-o inainte de a ne casatori .Am citit pe forum ca doar parintii pot ataca un testamentul. Daca facem testament si el doreste sa-mi lase si acea casa mie eu ii pot forta astfel pe parintii lui sa nu atace testamentul ?Pe mine ma intereseaza in mod deosebit aceasta casa pe care am construit-o eu cu sotul pt ca este in oras. Iar soacra mea s-a rugat de noi sa-l luam in spatiu pe fratele lui care este o lepra si nu l-am luat asa ca in cazul in care se intampla ceva si nu am nici un act ma astept sa vrea mamicuta sa-l faca cu casa gratisX-( pe fratiorul lepra si eu sa platesc chirie pe trenul pe care este casa construita de noi ca am vazut ca se imparte bunurile comune (adica casa )1/2 sot supravetuitor si 1/2 mostenitori mama , tata , frati dar cum terenul este bun propriu ma gandesc ca pe asta il vor imparti rudele lui si eu sa ma vad nevoita sa platesc chirie pe teren sau mai rau sa ma lipsesc si sa ii las intr-o casa construita cu multe eforturi si sacrificii. Are vreo importanta faptul ca ipoteca este pe casa aceasta si ca eu si parintii suntem codebitori astfel incat salariul sotului este aprox.egal cu cele adunate a codebitorilor (eu si parintii mei)Astept raspuns urgent deoarece urmeaza sa plece in august . Ce ma sfatuiti sa fac . VA rog raspuns urgent

De ce nu mi se raspunde si mie la intreabare ? Am nevoie de niste indrumari si lamuriri.AJUTATI-MA !!!!
Buna ziua
Am si eu o intrebare. Sotul meu a dobandit trenul pe care avem casa inainte de casatorie(eram impreuna dar nu legal:(()Fiind militar si pt ca urmeaza sa plece intr-o misiune in afara tarii as dori sa stiu ce putem face ca acest teren pe care ne-am construit si casa( eram casatoriti cand am scos autorizatia de constructie )sa nu fie considerat bun propriu.Casa am construit-o prin credit de nevoi personale cu ipoteca ( sotul- titular, eu -codebitor si parintii mei tot codebitori). Avand in vedere ca el are niste frati foarte invidiosi cu care am si intrerup legatura ma astept la orice.Parintii lui sunt despartiti in fapt dar nu legal de 9 ani.Ce pot face ca nici parintii si nici fratii lui sa nu vina la succesiune in cazul ca...moare deoarece tot ce este facut acolo este facut de mine si de sot , precizez ca nu avem copii. Cine poate ataca un testament si cum ma sfatuiti sa procedez un testament sau o donatie intre soti ( ca vanzarea am vazut ca nu-i permisa). Sotul meu mai are o casa la tara in care sta mama lui care este despartita si aceea avand-o inainte de a ne casatori .Am citit pe forum ca doar parintii pot ataca un testamentul. Daca facem testament si el doreste sa-mi lase si acea casa mie eu ii pot forta astfel pe parintii lui sa nu atace testamentul ?Pe mine ma intereseaza in mod deosebit aceasta casa pe care am construit-o eu cu sotul pt ca este in oras. Iar soacra mea s-a rugat de noi sa-l luam in spatiu pe fratele lui care este o lepra si nu l-am luat asa ca in cazul in care se intampla ceva si nu am nici un act ma astept sa vrea mamicuta sa-l faca cu casa gratisX-( pe fratiorul lepra si eu sa platesc chirie pe trenul pe care este casa construita de noi ca am vazut ca se imparte bunurile comune (adica casa )1/2 sot supravetuitor si 1/2 mostenitori mama , tata , frati dar cum terenul este bun propriu ma gandesc ca pe asta il vor imparti rudele lui si eu sa ma vad nevoita sa platesc chirie pe teren sau mai rau sa ma lipsesc si sa ii las intr-o casa construita cu multe eforturi si sacrificii. Are vreo importanta faptul ca ipoteca este pe casa aceasta si ca eu si parintii suntem codebitori astfel incat salariul sotului este aprox.egal cu cele adunate a codebitorilor (eu si parintii mei)Astept raspuns urgent deoarece urmeaza sa plece in august . Ce ma sfatuiti sa fac . VA rog raspuns urgent
Răspuns la discuția Distanta legala intre case vecine
buna ziua
acum 2 ani am cumparat un teren care a fost dezmembrat dintr-o bucata intreaga dreptunghiulara avand pana la casa un drum de acces de 3 m latime si lungime 45 adica ca sa va puteti da seama de cum arata terenul impartiti un dreptunghi in 2 si pt dreptunghiul din spate adaugati un dreptinghi mai ingust care reprezinta drumul de 3 m care trece pe langa dreptunghiul din fata pe o latura . Problema este ca eu am construit casa in spatele altei case pt ca asa este terenul , iar problema vine de la vecina care imi tot spune ca nu aveam voie sa construiesc acolo ca de la casa mea pana la a ei trebuie sa fie 5m si nu 3 asa cum am eu sau mai exact pe proiect am 3.12m care este facut de un arhitect cunoscut in oras iar el a considerat margine laterala iar inaltimea casei la cornisa este de 5.75 m. Acum ceva timp si-a scos si vecina autorizatie de constructie noua si si-a pus fosa septica la 3 m de casa mea unde am si geam si usa . La ce distanta se amplaseaza fosa septica de cea mai apropiata locuinta pt ca eu am gasit un ordin care prevede 10 m si vecina nu vrea sa inteleaga desi a venit si reprez de la primaria si i-a spus iar dumeaei vrea sa ma dea in judecata ca nu isi poate folosi dr de proprietate asa cum pofteste si ca eu nu i-am cerut acordul cand am construit casa (pe terenul ei nu era nimic construit , autorizatia ii expirase iar fosa septica a ei pe primul proiect era la drum iar acum e in spate;le casei si la 3 m distanta de casa mea si de geam). Trebuia sa-i cer acordul ei? Ce pot face in acest caz pt ca ea spune ca aduce inspectia de stat in constructii iar eu pe proiect am 3.12 m pe latura ei iar in realitate am numai 3m ce amenda pot primi sau ce pedeapsa . Imi vor spune sa daram peretele caseisa ajung la 3.12 m chiar daca am construit casa inaintea ei? Cei 5M sunt pt aliniamentul fata de calea de accces adica drumul public sau fata de cea mai apropiata casa ? ce pot face in cazul in care aceasta doamna imi fotografiaza casa si o filmeaza in prezenta mea fara voia mea chiar bagand aparatul prin gard si spunand ca a mea casa nu e fortateata militara sa nu o fotografieze ( are gard din" plasa de buzau " pt ca eu deocamdata n-am reusit sa-mi fac gardul care va fi din piatra la 2.5m sa n-o mai vad ) precizez ca este o procesomana care are vreo 13 procese in tribunal inclusiv cu mama ei si este o f. mare scandalagioaica. As vrea sa evit orice conflict cu ea de aceea o ignor total si evit orice forma de comunicare dar ce pot face in cazul in care ma trezesc cu autoritatile pe cap si cu proces ?imi puteti da mai multe detalii despre amplasarea anexelor , a cosurilor de fum fata de vecini si a destinatiei constructiei pt ca d-na a construit o casuta care pe proiectul ei este magazie dar i-a dat destinatia de locuinta pt ca acolo locuieste cineva cu chirie . Ce pot face in acest ca z pt ca urmeaza sa construiasca o soba cu cosul de fum la 3 .5m de casa mea care este parter cu mansarda (5.75 inaltime) si in plus si din lemn masiv de brad iar casuta ei are 3 m inaltime deci cosul vine sub nivelul sarpantei mele .ce pot face ca sa obtin anularea autorizatiei obtinuta fraudulos de ea ( nu a declarat ca are casa in spate cand i s-a facut proiectul de catre un proiectant de ccare n-am auzit pana acum) si i-a ampalsat constructia si anexele dupa bunul plac iar la primarie si-au dat acordul cei de la urbanism pt ca s-a milogit la ei ca este insarcinata si i este rau si nu poate sa se plimbe pe drumuri ,.Cui sa ma adresez ? daca ma da in judecata pot da si eu primaria in judecata pt acel acord pe care i l-au dat desi stiau situatia locului si stia ca amplasarea fosei septice este ilegala si i-au pus in vedere acest lucru. Pot seziza directia sanitar veterinara si sanepidul pt fosa septica ampalsata prea aproape de casa mea. Ce pot face? Cui sa ma adresez ca sa se linisteasca o data si sa-si construiasca casa respectandu-mi si mie drepturile. Deoarece am intrerupt orice forma de comunicare verbala cu ea acum imi trimite scrisori recomandate prin care se cearta cu mine si la care nu-i raspund decat verbal si cand prea intrece masura ca in rest ma amuza de ele( ex :cainele meu sta sprijinit de gardul ei si il indoaieca) sa vedeti ce fel de om este.Referitor la avizele care au stat l a baza autorizatiei ei am inteles ca i le-a procurat proiectantul , ma pot interesa la autoritatile respective daca sunt legale si nu sunt falsuri ?. Tot proiectul inclusiv avizele si autorizatia au costat-o 12 milioane iar pe mine numai avizele pe bune m-au costat 15 milioane plus pr0iectul 15 si autorizatia 9.5 milioane, cum sa procedez in acest caz . Sa nu mia zic ca a plantat niste nuci pe toata lungimea drumului meu la o distanta de apoximativ 0.5-0.7 m de hotar, dar asta acum nu ma deranjeaza desi stiu ca copacii inalti se planteaza la cel putin 2m de hotar
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs cat mai repede