avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate RGeorge79

Activitate RGeorge79

Buna ziua
In condițiile in care succesiunea a fost deja dezbătută, moștenitorul declarându-se ca fiind unic deși nu este (!) - s-a declarat inclusiv la Primărie ca fiind unic și a adus martori mincinoși la Notar (din alt județ!) - care sunt căile de atac a certificatului de mostenitor?
Precizez ca moștenitorul declarat este nepotul bunicii mele (fiul surorii, care a decedat anul trecut). Bunica mea, sora defunctei, nu au dezbătut succesiunea după tata (străbunicul meu - decedat in Martie 1998). Acest “unic” moștenitor, pana la decesul mamei sale, a păstrat legătura cu bunica mea (Mătușa lui) și chiar și cu mama mea (verișoara lui).
La nici 24 de ore de la aflarea vestii ca acest “unic” mostenitor dorește sa vândă bunurile imobile ale bunicului sau și ale părinților, au solicitat notarului care a întocmit actele, o copie a documentelor care au stat la baza eliberării certificatului de mostenitor, precum și Primăriei, care a eliberat Anexa 24 pe proprie răspundere, fără a face investigații. Menționez ca locul petrecerii faptelor este la sat, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea, in aceeași localitate având domiciliul (de o viața) atât străbunicul meu, sora bunicii mele cât și bunica mea. Străbunicul meu a decedat in același loc, iar sora bunicii - intr-un azil, internata in urma cu 20 de ani (după moartea străbunicului) de către fiu (“unicul” mostenitor).
Va rog sa mi precizați care sunt căile de atac și ce mai poate fi făcut acum de bunica mea.
Va mulțumesc pentru timpul Dvs