avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate Lori70

Activitate Lori70

Mulțumesc frumos!
Am înțeles.
Dar ce înseamnă să execut singura autoritatea tutelara.
Și cât m ar costa un executor?
Pensie de întreținere neplătita de 3 luni
Bună seara!
Ce pași trebuie să urmez pentru a acționa în judecată de neplata pensiei de întreținere pt copil. Menționez ca am sunat la firma unde lucra și mi au zis că nu mai lucrează acolo din octombrie 2020.
La telefon nu vrea sa răspundă nici copilului dar amite mie.
Niciodată nu s a interesat de soarta lui deși avem custodie comună.
Cum și ce pot face pentru a l obliga la plata acesteia?
Mulțumesc anticipat!
Mulțumesc frumos!

gi-jane2 a scris:

inainte de casatprie se incheie conventia ca o faceti la notar si se aplica dupa casatorie, deci dupa ce ati incheiat casatoria, , dupa ce va declara casatoriti, incepe sa isi produca efectele..

Nu prea înțeleg.. Asta se face înainte de căsătorie sau după

gi-jane2 a scris:

va trebui sa adoptati la casatorie regimul separatiei de bunuri ( cand va veti casatori) , ca sotul sa nu contribuie la plata ratelor si astfel, sa aiba si un drept de creanta asupra cotei dvs.

Da... Știam și varianta asta, însă având în vedere că el contribuie la împrumut cu 50% din valoarea imobilului reprezentând avansul, am decis să mă implic doar eu la credit. Acum ce metodă putem aplica legală și ferma pentru siguranța ambilor?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Cumparati bunul impreuna in calitate de coproprietari, notarul urmand sa indice in concret cum achita fiecare parte pretul imobilului.

Bună ziua! Eu cu viitorul meu soț vrem sa cumpărăm un imobil. El contribuie cu 50 % din valoarea imobilul, iar eu fac un credit ipotecar pentru diferența de bani reprezentând tot jumătate din valoarea imobilului. Menționez ca banca nu o interesează de unde vine acel avans. Însă pentru pacea sufletească ambilor, ce metodă la notar putem aplica pentru siguranța și dovada acestei tranzacții?
Mulțumesc frumos!