avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate dalia_dc

Activitate dalia_dc

Răspuns la discuția cerere de divort prin mandatar
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Dalia
Răspuns la discuția cerere de divort prin mandatar
Mandatarul trebuie sa fie obligatoriu avocat? Nu ar putea fi si o persoana oarecare (ruda - mama)?

Este suficient ca sora mea sa completeze formularele - cerere de divort si procura - si sa le trimita prin posta fara sa vina in Romania? Aceste acte trebuie legalizate/autentificate de un notar/avocat din Romania/Italia?

In cazul in care si sotul e de acord cu divortul ar putea avea acelasi mandatar?

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Dalia
Răspuns la discuția cerere de divort prin mandatar
Buna seara,


Spuneti-mi va rog daca procura speciala pentru depunere are un format special si daca da, il gasesc pe Internet. Acest document trebuie facut sau parafat de un notar?

Daca actualul sot nu se afla in tara si e foarte posibil sa nu fie de acord cu divortul, ce se intampla daca sora mea depune actele de divort?
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Dalia
Buna,

va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca cererea de divort sa fie depusa de o terta persoana. Sora mea lucreaza in Italia si ar prefera sa vina in tara de cat mai putine ori pentru divort.

Care este varianta cea mai scurta pentru divort daca se ocupa o terta persoana (atat cat este posibil)? Care ar fi metoda potrivita avand in vedere ca este insarcinata cu viitorul sot, insa nu este divortata de actualul sot? Ce acte ar fi necesare pentru a dovedi ca actualul sot nu este tatal copilului (in afara de ADN) daca ea lucreaza in Italia, iar el in Anglia?

Va multumesc,
Dalia