avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Activitate robertinox

Activitate robertinox

Dacă nimeni nu poate răspunde la prima întrebare, aştept răspuns urgent la a doua întrebare, deoarece permisul îmi expiră în luna august.
Răspuns la discuția Inmatriculare provizorie
Poate greşesc, dar cred că cele 90 de zile (3x30zile) sunt numai pentru maşinile cu acte în regulă, în timp ce pentru restul se aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor statului membru UE de unde ai cumparat maşina
Răspuns la discuția Inmatriculare provizorie
aupr a scris:

Domnii de la Politie, m-au trimis sa citesc mai atent ordinul la care chiar ati facut referire in ultimul mesaj pentru ca la alin. (3) din acelasi articol 15, se precizeaza urmatoarele: "Perioada de 90 de zile prevazuta la alin. (2) nu se aplica in cazul vehiculelor aflate in situatia prevazuta la art. 7 alin. (4) si (5)."

Nu stiu dacă îţi foloseşte la ceva, dar după ce ai citit art.7 alin (4), (5), de ce te-ai oprit cu cititul acolo. Dacă citeai la alin (6) scrie clar: "Pana la clarificarea situatiilor prevazute la alin. (4) si (5), solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii de circulatie provizorii".
îmi cer scuze pentru perioada mare de lipsă. Revin cu noi detalii privind cazul meu.
pe data de 10.07.08 a venit răspunsul de la medicină legală: 23 zile de îngrijire medicală necesare biciclistului.
pana la acea data am dus la politistul care se ocupa de dosarul meu 2 martori care au fost prezenţi la locul producerii accidentului şi au depus declaraţii la dosar, declaraţii din care reieşea că biciclistul era vinovat de producerea accidentului.
de pe data de 11.07 pana pe data de 22.07 am fost ameninţat de mai multe persoane să plătesc contravaloarea spitalizării, dar am ramas ferm pe poziţii, susţinând că dacă biciclistul doreşte să depună plângere împotriva mea, toate probele (inclusiv pozele făcute de poliţie la faţa locului) arată că el este vinovat de producerea accidentului, eu urmând la rândul meu să depun o acţiune civilă de recuperare a daunelor avute în urma accidentului, prezentându-i şi faptul că spitalul nu va venii la mine să ceară banii, ci va aştepta decizia instanţei. Menţionez că aceste zile au fost cele mai grele zile din viaţa, având un impact negativ asupra mea.
pe data de 22.07 biciclistul s-a prezentat la secţia de poliţie şi a depus în cele din urmă declaraţia mult aşteptată, prin care preciza că el este vinovat de producerea accidentului.
pe data de 24.07 poliţistul care se ocupa de dosarul meu m-a anunţat că acesta a inaintat dosarul la parchet cu propunerea de neînceperea urmării penale.
Acum urmează două întrebări care ma frământă:
1. care este termenul legal în care treb să primesc decizia parchetului privind soluţionarea dosarului meu
2. dacă permisul de conducere a fost reţinut la momentul producerii accidentului, poliţia poate să reţină mai mult de 90 de zile?
buna ziua.
Pe data de 28.05.08 am fot implicat intr-un accident de circulatie, deoarece un biciclist a efectuat, de pe contrasens, mavevra de efectuare a virajului la stanga fara sa se asigure. Mentionez ca accidentul s-a produs noaptea (22.30), eu nu aveam mai mult de 40 Km/h, in urma testului cu aparatul Drager valoarea indicata la mine a fost 0, iar la biciclist de 0.05
In urma accidentului, biciclistul a fost transportat la spitat, avand fractura la umarul drept. Daca zilele de ingrijire medicala depasesc 60 de zile, chiar daca nu sunt vinovat de producerea accidentului, pot risca o condamnare penala.
Multumesc anticipat pt raspunsuri