avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate Braveheartro

Activitate Braveheartro

După modificarea Legii 61/1991, amenda pentru o contravenție încadrată de polițist la art. 2, pct. 1 și sancționată conf. art. 3 alin. 1 pct. c poate fi plătită la jumătate din minimul amenzii în 15 zile? Pentru că la art. 9 al Legii 61/1991 (modificată la 26.01.2020) nu mai apare mențiunea „cu excepţia dispoziţiilor privind plata a jumătate din minimul amenzii”.
Menționez că întîmplarea s-a produs pe data de 17,01.2020, deci cu o săptămână înaintea modificării legii.
Mulțumesc
Răspuns la discuția Amendă contravențională
Vă mulțumesc foarte mult. Când va veni PV voi vedea ce e scris în el și voi încerca să plătesc jumătate din minim, sper să-mi primească. Oricum am de gând să-l contest dar dacă pot plăti jumătate din minim prefer să achit amenda și să-l contest după. Pentru că am înțeles că dacă pierzi în instanță achiți amenda întreagă.
Bună ziua. Aș dori să aflu dacă pentru un proces-verbal întocmit de un agent de poliție în data de 17.01.2020, amenda se poate achita în 15 zile, la jumătate din minimul prevăzut de legea 61/1991, chiar dacă agentul nu a menționat expres acest lucru. Adică e nevoie ca agentul să specifice acest lucru în PV sau automat pot achita jumătate din minimul amenzii conf. art. 22 alin 2 din Legea 203/2018? Există vreo derogare? Menționez că nu am semnat PV și nu cunosc dacă agentul a specificat acest lucru. Mulțumesc