avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendă contravențională
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendă contravențională

Bună ziua. Aș dori să aflu dacă pentru un proces-verbal întocmit de un agent de poliție în data de 17.01.2020, amenda se poate achita în 15 zile, la jumătate din minimul prevăzut de legea 61/1991, chiar dacă agentul nu a menționat expres acest lucru. Adică e nevoie ca agentul să specifice acest lucru în PV sau automat pot achita jumătate din minimul amenzii conf. art. 22 alin 2 din Legea 203/2018? Există vreo derogare? Menționez că nu am semnat PV și nu cunosc dacă agentul a specificat acest lucru. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Braveheartro , utilizator 13:54, 20 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Art. 22. -
(2) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate.
Se înțelege că aveți posibilitatea să achitați jumătate din minimul amenzii, în termenul de 15 zile, chiar dacă acest lucru nu reiese scriptic din actul constatator al contravenției.
Braveheartro a scris:

Bună ziua. Aș dori să aflu dacă pentru un proces-verbal întocmit de un agent de poliție în data de 17.01.2020, amenda se poate achita în 15 zile, la jumătate din minimul prevăzut de legea 61/1991, chiar dacă agentul nu a menționat expres acest lucru. Adică e nevoie ca agentul să specifice acest lucru în PV sau automat pot achita jumătate din minimul amenzii conf. art. 22 alin 2 din Legea 203/2018? Există vreo derogare? Menționez că nu am semnat PV și nu cunosc dacă agentul a specificat acest lucru. Mulțumesc

Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Vă mulțumesc foarte mult. Când va veni PV voi vedea ce e scris în el și voi încerca să plătesc jumătate din minim, sper să-mi primească. Oricum am de gând să-l contest dar dacă pot plăti jumătate din minim prefer să achit amenda și să-l contest după. Pentru că am înțeles că dacă pierzi în instanță achiți amenda întreagă.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
Braveheartro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda constructie/consolidare fara autorizatie aceste amenzi ... cotogigi cotogigi Amenda constructie/consolidare fara autorizatie Aceste amenzi pot fi platite jumate din minimul amenzii ca am primit una si nu gasesc nicaeri unde sa fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! amenda primită conform legii 50/1991 poate fi plătită ... Suzy88 Suzy88 Buna ziua! Amenda primită conform legii 50/1991 poate fi plătită în 15 zile? Adică se aplica legea 203/2018? Conform art. 28 alin. (1) din O.G. nr. ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru disciplina în constructii Doinagheorghe Doinagheorghe Am primit o amenda de 2000 lei deoarece în cadrul unei renovări la o garsoniera am demolat o porțiune de zid din bca de aprox. 1 mp și am scos o ușă ... (vezi toată discuția)