avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru disciplina în constructii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru disciplina în constructii

Am primit o amenda de 2000 lei deoarece în cadrul unei renovări la o garsoniera am demolat o porțiune de zid din bca de aprox. 1 mp și am scos o ușă inutila. Dacă achit în maxim 48 ore beneficiez de reducerea amenzii la jumătate?
Cel mai recent răspuns: Cristinel Horeanu , Consilier juridic 20:46, 20 Ianuarie 2020
Buna seara,
Art. 22. -
(2) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate.
Se înțelege că aveți posibilitatea să achitați jumătate din minimul amenzii, în termenul de 15 zile, chiar dacă acest lucru nu reiese scriptic din actul constatator al contravenției.

Doinagheorghe a scris:

Am primit o amenda de 2000 lei deoarece în cadrul unei renovări la o garsoniera am demolat o porțiune de zid din bca de aprox. 1 mp și am scos o ușă inutila. Dacă achit în maxim 48 ore beneficiez de reducerea amenzii la jumătate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă contravențională Braveheartro Braveheartro Bună ziua. Aș dori să aflu dacă pentru un proces-verbal întocmit de un agent de poliție în data de 17.01.2020, amenda se poate achita în 15 zile, la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa in portal Roraican Roraican Inca nu am platit amenda (50%) pentru ca m-am incadrat in cele 48 ore cand am facut plangerea. Daca respingerea plangerii s-a facut, deocamdata, doar pe ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala/jumatate din minimul amenzii codreanud codreanud cand se poate aplica jumatate din minimul amenzii in cazul savarsirii unei contraventii.De ex sunt legi care prevad ca se aplica dispozitiile O.G.2/2001mod ... (vezi toată discuția)