avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina1976

Activitate Florentina1976

Mulțumesc frumos. Respect!

POPA GHEORGHE a scris:

Aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma de proiectare, autorizata. In proiect este vizata constructia si dotarile necesare pentru frizerie.
Pentru ctie. aveti nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie.
Pentru ca sa desfasurati dvs. activitatera aveti nevoie de document de calificare.
Trebuie sa deschideti o firma la Registrul comertului si sa declarati activitatea la ANAF.
Ca sa deschideti firma va trebui sa completati declaratii pe propria raspundere ca sunt ideplinite conditiile de mediu, ssm. sanotar-veterinare, urmand ca dupa deschiderea firmei sa fiti verificat de institutiile statului.
Pentru functionare aveti nevoie de autorizatie de functionare de la DJSP si primarie.

Bună ziua, Ce acte sunt necesare pentru deschiderea unei frizerii? Dețin locul de desfășurare dar trebuie construita încăperea. Va rog dacă puteți sa mă ajutați și cu un preț estimativ de investiție?
Răspuns la discuția Mostenire
Buna ziua, vreau sa va cer parerea va rog, ciratul acesta a fost trimis de catre un avocat este adevarat? Multumesc
Vi s-a incalcat dreptul de rezerva succesorala prin acea donatie. Iar
actul ulterior de vanzare a fost intocmit in aceleasi conditii de
nelagalitate cu incalcarea rezervei.
Dvs puteti cere acum desfiintarea domatiei si a vanzarii ulterioare, in
instnta si sa va cereti sfertul din acea mostenire care vi se cuvine
legal ca si rezerva de pe urma parintelui dvs.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Termenul de 3 ani curge de la cunoasterea liberalitatii excesive ori de la pierderea posesiei bunurilor.

Mulțumesc frumos

Nu se mai poate face nimic dacă au trecut cei 3 ani?

raluk0207 a scris:

Ati fi avut, daca solicitati reductiunea donatiei in termen de 3 ani de la decesul bunicii.

Discuție Mostenire
Bună seara, am și eu o întrebare va rog, casa batranască acolo unde m-am născut a fost pe numele bunicilor tatăl și mama au murit iar nu peste mult timp a murit și bunicul deci a rămas doar bunica, însă bunica a dat prin donație proprietatea fiului ei (fratele tatălui meu ) după ce a murit Bunica fiul ei a dat prin vânzare cumpărare fiicei sale. Iar întrebarea este am dreptul și eu la proprietate? Eu m-am maritat și mi sa spus ca au procedat mă dat la ziar ca nu mă găsește așa erau procedurile...Așa mi sa spus la primărie În TINCA BIHOR. Am reusit sa scot istoricul actului de mostenire cu greu. Am fost la un avocat si imediat a recunoscit numele proprietarului actual deci mai pe direct nu a vrut sa ma ajute a spus ca nu se mai poate face nimic .precizez ca moștenitorii actuali sunt oameni cu funcții înalte în stat.