avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin Real

Activitate Sorin Real

Multumesc pentru solicitudinea d-voastra , dar eu nu intetionez sa cumulez pensia cu salariul .
Eu vreau sa fac serviciu in continuare si sa ignor o perioada (nu m-am hotarat exact cat) decizia de pensionare anticipate partial .
Eu nu am anuntat la serviciu ca ma pensionez si nici nu mi-am facut lichidarea ca sa pot primi pensie .
Eu primesc acum numai salariul si decizia de pensionare vreau sa o pun in aplicare mai incolo si apoi sa solicit pensia anticipate partial .
Intrebarea mea era : oare cat pot eu ignora decizia de pensionare anticipata partial si sa nu am probleme . Si cam care ar putea fi problemele .

Va multumesc !
Multumesc pentru raspuns . Din pacate nu vreau sa cer anularea deciziei . Motivul ar fi ca viitoarea lege a pensiilor elimina posibilitatea pensionarii anticipate si in plus , se pare , ca vor fi si modificari ale sistemului de calcul . Adica , mai pe scurt , nu ma astept la nimic mai favorabil mie (noua) .
Acum as avea inca o intrebare : la ce sanctiuni sa ma astept si din partea cui daca eu totusi mai tergiversez vreo cateva luni anuntarea deciziei mele de pensionare anticipata la actualul meu loc de munca ?
Mii de scuze !... Nu am fost eu prea explicit . De fapt , eu am vrut sa spun ca intentionez sa ignor decizia de pensionare si sa lucrez in continuare ca si cum nu as avea aceasta decizie de pensionare anticipata partial . Nu intentionez sa acumulez pensia cu salariul , ci doar sa nu prezint la serviciu aceasta decizie . Deocamdata cei de acolo nu stiu de aceasta decizie si activitatea mea se desfasoara normal .
Precizez ca eu pot iesi la pensie de varsta peste 16 luni si nu lucrez in sistemul bugetar .
Cat timp pot eu amana comunicarea la serviciu a faptului ca eu , de fapt , sant un potential pensionar ?
Am primit decizia de pensionare anticipata partial dar vreau sa-mi continui serviciul la actualul meu de munca deoarece nu imi convine cuantumul pensiei . Cat timp pot face asta , adica sa ignor decizia de pensioanare anticipata si sa lucrez in continuare ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc foarte mult , asa voi face !
Cu respect ,
Sorin
Este bine ceea ce am scris . In cadrul oficiului postal este si un birou vamal la care a trebuit sa platesc 9% TVA .
Evident am primit chitanta . Eu comand si primesc de mult timp colete din strainatate care imi veneau prin curier privat sau Posta . Acum a venit prin Posta Romana .
De data asta , am platit TVA ptr , repet , pachet din UK !
Vamesa , era in costum , mi-a spus ca noul guvern a venit cu alte pretentii si trebuie taxate TOATE pachetele chiar si cele de pe Amazon primite prin Posta !.
Stiu ca pare halucinant ceea ce auziti dar este , din pacate , real .
Deoarece nu cunosc legile , m-am gandit sa apelez la cineva mai competent ca mine .
Deci ptr pretul cutiutelor de pe factura + transport (eu transportul l-am achitat la firma britanica , de fapt asa procedeaza toate firmele de comert online ) , eu am mai platit 9% . Initial a vrut sa-mi puna 19% si a trebuit sa ma rog si sa ma umilesc in fata ei .
Este vreo prevedere legala sa platesc TVA la o facture deja emisa de un magazine din UK ?
Intreb pentru am de gand sa mai comand si mi se pare un abuz .

Buna ziua ,
Va scriu pentru ca am facut cumparaturi de la un magazin de naturiste online Health Monthly din UK . Cand am primit pachetul am fost chemat la oficiul postal si a trebuit sa mai platesc la vama 9% reprezentand TVA-ul pentru produse alimentare .
Precizez ca pretul din factura era cel afisat pe site si stiu ca VAT in UK este 20% . Mai este in UK un VAT de 5% pentru produse sanitare , energie si scaune de copii in masina in care nu se incadreaza , in nici un chip , suplimentele alimentare .
Health Monthly este un magazin cu desfacere interna si internationala si pretul contine deja VAT .
Va rog sa-mi precizati daca este normal si legal ca eu sa platesc de doua ori TVA si acolo si aici in tara ?....
Va multumesc ,
Sorin

Sorin