avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am primit decizia de pensionare anticipata partial dar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am primit decizia de pensionare anticipata partial dar vreau ...

Am primit decizia de pensionare anticipata partial dar vreau sa-mi continui serviciul la actualul meu de munca deoarece nu imi convine cuantumul pensiei . Cat timp pot face asta , adica sa ignor decizia de pensioanare anticipata si sa lucrez in continuare ?
Aveti aici raspunsul.
www.avocatnet.ro/articol_585...
Mii de scuze !... Nu am fost eu prea explicit . De fapt , eu am vrut sa spun ca intentionez sa ignor decizia de pensionare si sa lucrez in continuare ca si cum nu as avea aceasta decizie de pensionare anticipata partial . Nu intentionez sa acumulez pensia cu salariul , ci doar sa nu prezint la serviciu aceasta decizie . Deocamdata cei de acolo nu stiu de aceasta decizie si activitatea mea se desfasoara normal .
Precizez ca eu pot iesi la pensie de varsta peste 16 luni si nu lucrez in sistemul bugetar .
Cat timp pot eu amana comunicarea la serviciu a faptului ca eu , de fapt , sant un potential pensionar ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti pur si simplu sa ignorati decizia de pensionare si sa lucrati, trebuie sa solicitati anularea ei in 30 de zile de la emitere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
Art.106(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.
Daca va mai aflati in acest termen(30 zile), cereti anularea deciziei.Este cea mai buna solutie.

Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2022
Carp Mircea, utilizator
Multumesc pentru raspuns . Din pacate nu vreau sa cer anularea deciziei . Motivul ar fi ca viitoarea lege a pensiilor elimina posibilitatea pensionarii anticipate si in plus , se pare , ca vor fi si modificari ale sistemului de calcul . Adica , mai pe scurt , nu ma astept la nimic mai favorabil mie (noua) .
Acum as avea inca o intrebare : la ce sanctiuni sa ma astept si din partea cui daca eu totusi mai tergiversez vreo cateva luni anuntarea deciziei mele de pensionare anticipata la actualul meu loc de munca ?

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare nefavorabila pe legea actuala crn crn Buna ziua, Am primit decizia de pensionare prin care pot sa ma pensionez anticipat cu pensie partiala. Doresc sa continui sa lucrez, dat fiind faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial IOANA PASIUC IOANA PASIUC Decizia de pensionare anticipata partial se mai poate anula dupa termenul de 30 zile de la data comunicarii? Persoana in cauza are decizie emisa din septembrie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata baloghjoe baloghjoe Buna seara. Intrebarea mea este, ca in cazul in care eu am depus la Casa Jud de PEnsii cererea mea de pensie anticipata, acu vreo 3 saptamani. Iar azi m-a ... (vezi toată discuția)