avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA PARTIAL

Decizia de pensionare anticipata partial se mai poate anula dupa termenul de 30 zile de la data comunicarii? Persoana in cauza are decizie emisa din septembrie 2021 si continua activitatea si in prezent.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:55, 23 Noiembrie 2023
Nu , nu se mai poate anula , va ramane valabila pana la pensionarea la limita de varsta . Doar ca nu se pune in plata decat cand duce Casei de pensii dovada incetarii calitatii de asigurat ( deci , cand nu va mai lucra ) .
Legea 263/2010
Art.106
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala rita1 rita1 Daca data deciziei de pensionare este din luna mai si pensionarul a ajuns in posesia deciziei in septembrie,(timp in care acesta a lucrat),conf art 106,acesta ... (vezi toată discuția)
Data emitere decizie pensionare anticipata ionutght ionutght Buna ziua Casa de Pensii transmite catre angajator o instiintare privind emiterea deciziei de pensionare pentru unul dintre salariatii sai. 1.Data de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata baloghjoe baloghjoe Buna seara. Intrebarea mea este, ca in cazul in care eu am depus la Casa Jud de PEnsii cererea mea de pensie anticipata, acu vreo 3 saptamani. Iar azi m-a ... (vezi toată discuția)