avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna seara. Intrebarea mea este, ca in cazul in care eu am depus la Casa Jud de PEnsii cererea mea de pensie anticipata, acu vreo 3 saptamani. Iar azi m-a sunat angajatorul meu ca a primit o instiintare de la CJP privind ca :"Prin prezenta va comunicam lista persoanelor pentru care au fost stabilite drepturile de pensie in conformitate cu prevederiile Legii nr. 263/2010------SE SPECIFICA NUMELE MEU SI DATA STABILIRII PENSIEI SI TIPUL LUI " iN CONTINUAREA :"Plata PEnsiei: Cu data incetarii calitatii de asigurat (desfacerea contractului de munca)"
Intrebarea mea este :
1. Angajatorul sustine ca pana la finele lunii eu trebuie sa ma prezint la CJP pentru a accepta sau a refuza decizia de pensionare anticipata?
2. La CJP doaman imi zice ca pot sa cer in termen de 30 zile anularea deciziei?
3. Daca nu imi convine suma stabilita si asi dosri sa lucru in continuare care este procedura de urmat ??????????????? fara ca angajatorul sa-mi desfaca CIM pana la sfarsitul lunii curente (merntiionez ca sunt doua zile pana la finele lunii)
Cel mai recent răspuns: baloghjoe , utilizator 19:55, 25 Februarie 2016
Incetarea CIM se va face la data comunicarii deciziei de pensionare.
Plata pensiei se va face incepand cu data incetarii CIM
In termen de 30 de zile de la comunicare puteti cere anularea deciziei de pensionare.

Codul Muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:


c) ..........................................................................la data comunicarii deciziei de pensie in cazul..................pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate.............................................


Legea 263/2010


ART. 104


(3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:

a) ........................................ de la data incetarii calitatii de asigurat................................

ART. 106

(3) In termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulata la cererea titularului.
Daca nu imi convie suma calculata in decizie si decid sa mai lucrez , atunci de drept se inceteaza CIM deoarece mi s-a comunicat decizia si eu nu mai pot lucra ???????? Cum sa inteleg
Se comunica in data de 01.01. de exemplu, (angajatorul imi desface CIM ul de drept la data comunicarii deciziei respectiv 01.01) Eu in data de 02.01. mai pot sa cer anularea deciziei deoarece sunt in termen, DAR CA MA FAC CU CIM DESFACUT IN DATA COMUNICARII DECIZIEI 01.01?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Bora Irina Bora Irina Va rog sa ma lamuriti: daca un salariat solicita inscrierea la pensionare anticipata, este obligatoriu sa inceteze contractul individual de munca in momentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. ... MarcelinaDoina MarcelinaDoina Buna ziua, am o Decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. va rog: 1/ Cererea de incetare CIM cu ce articol trebuie sa o fac? 2/ ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala rita1 rita1 Daca data deciziei de pensionare este din luna mai si pensionarul a ajuns in posesia deciziei in septembrie,(timp in care acesta a lucrat),conf art 106,acesta ... (vezi toată discuția)