avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate karla_m

Activitate karla_m

Răspuns la discuția Debransare RADET
Am incercat mai multe ...... pot sa spun mai multe... email: karla_m@4x.ro:)
Am un apartament de 80 mp, balcon termopan, geamuri termopan, cea mai friguroasa luna a fost Ianuarie, am platit 155 lei. Un calcul personal pe 6 luni respectiv octombrie-martie am platit 600 lei. (asta include tot consumul de gaz respectiv caldura-apa calda-aragaz). Stau in apartament de 20 de ani iar anul acesta este primul in care am putut sta confortabil in pijama si nu am folosit plapuma.
;)
Situatia se prezinta astfel:
Conform art.246 punctul a) (acelasi regulament ANRSC) Administratorul cere modificarea contractului de furnizare al energiei termice prin act aditional ca urmare a modificarii puterii instalate in codomeniu (ce consumam eu) iar Op de energie termica declara ca nu este de acord datorita faptului ca el nu a dat aprobare de debransare invocand prevederile faimosului art.249.
Desi Administratorul ma intelege nu are ce sa faca daca acel contract de furnizare nu este modificat . Am raspunsul Op de energie termica trimis asociatiei in care se specifica clar ca eu nu am acceptul de debransare . Am platit lunar numai celelalte utilitati fara sa platesc agentul termic (am scris pe chitante - fara agent termic) iar agentul termic figureaza ca neplatit deci restanta(cu toate ca nu am consumat nimic - aducand in sprijinul afirmatiilor mele facturile lunare de gaz).
:O
Sunt in aceiasi situatie. Pe scurt am acceptul As. de proprietari, aviz vecini sus/jos/stanga/dreapta, proiect de echilibrare hidraulica, am contuar de gaz, C.T montata de personal calificat, (Societate care a realizat si debransarea - detin un proces verbal in acest sens cu data de 20/06/2007), nu am datori in cadrul As de proprietari. Si in cazul meu se invoca tot acel art. 249 al ANRSC de catre Op. de energie termica. Am adresat notificari As. de proprietari, Op. de energie termica si Consiliului local pentru a media acest conflict (Op. de energie termica este subordonat Consiliului local). As. de proprietari este de acord cu debransarea, Consiliul local a declinat competenta iar Op. de energie termica se opune ferm invocand din nou art. 249. Mentionez ca acordul As. de proprietari il am din data de 12/06/2007, iar refuzul initaial al Op. de energie termica din data de 18/06/2007. Am cerut Op. de agent termic sa constate debransarea in mai multe adrese.
Acest art.249 nu creaza discriminare intre consumatori ? De ce nu pot sa optez pentru un produs/serviciu pe care il doresc ? Suntem nevoiti sa platim servicii de proasta calitate, la preturi foarte mari, fara sa avem contracte individuale cu As. de proprietari sau conventi cu Op. de energie termica. Contorizarea lipseste - platim pausal. Daca as fi contorizat cazul ar fi rezolvat dupa parerea mea prin inchiderea robinetelor de calorifer si folosirea CT. pe gaz. In iarna trecuta desi am mers cu CT pe gaz Op. de energie termica nu accepta faptul ca nu mai sunt consumator de energie termica si doreste plata energiei termice pe care nu am consumat-o. Acum sunt hotarat sa ma adresez instantei de judecata. Nu stiu insa ce sorti de izbanda am....