avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna-ziua!Sunt noua pe forum,sper ca am postat bine subiectul.Am rugamintea sa cititi aceste randuri si sa ma ajutati cu un raspuns.
Locuiesc intr-un apartament proprietate personala la ultimul etaj si am facut demersuri la RADET prin care am solicitat debransarea, avand instalata o centrala pe gaze in apartament (avand acordul scris al Asociatiei de locatari si al tuturor vecinilor de pe scara si indeplinind toate conditiile cf. Legii 325/2006-legea energiei termice.Raspunsul RADET este negativ invocand Ord.91/2007 -art.249 care spune:deconectarile individuale nu se pot executa in acele codomenii in care nu s-au produs deconectari anterioare intarii in vigoare a pezentului regulament".Pe scara nemaiexistand nimeni debransat.Am incercat sa rezolv pb. cu Asociatia,neavand contract direct cu RADET si am cerut sa vina admin. sa constate ca nu mai sunt utilizator al energiei termice furnizate de RADET si pe baza acelui PV de constatare sa ma scada de la plata caldurii(avand gigacalorimetru la scara).Am fost refuzata categoric si mi s-a spus ca nu poate sa ma scada fara acordul RADET(chiar daca eu nu mai am consum)Mentionez ca asa procedeaza cei care sunt in aceeasi situatie cu mine, in alte asociatii.Nu cred ca cer o ilegalitate.E ca si cum as avea repartitoare la calorifere si le-as inchide si n-as inregistra consum,eu asa gandesc.Intrebarea mea:am sanse de castig daca merg mai departe(un eventual proces cu Asociatia?)Pot rezolva alfel problema?
Va multumesc, Ana
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2008
anaconstanta, utilizator
Asigurati-va ca aveti suficiente documente din care sa rezulte ca in prezent, nu beneficiati de 'serviciile" Radet. Apoi, prin intermediul unui avocat, formulati notificari atat la asociatie cat si la Radet. Pasul urmator si cel care va va rezolva problema, ii actionati in judecata, intrucat nimeni nu se poate prevala de o ordonanta ca sa impuna plata unor servicii inexistente.
Daca radetul ar fi prestat servicii de calitate la un pret suportabil, nu s-ar fi debransat nimeni.......
Va multumesc pentru raspuns.Fara acordul RADET-ului m-am debransat si administratorul nu numai ca nu a acceptat sa vina in apartament sa constate ca am caloriferele taiate dar ma ameninta ca o sa fiu data in judecata pentru asta si voi raspunde penal!!Si sa fac bine sa sudez la loc tevile ca sa nu am probleme!
Pe cine ar trebui sa actionez in judecata:asociatia de proprietari sau Radetul?
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2008
anaconstanta, utilizator
In Metodologia de debransare-conditiile primirii cererii (data unui locatar din blocul meu de RADET) scrie ca nu se aproba deconectarea unui apartament intr-un bloc in care nu mai exista nici un apartament deconectat conform principiului "un condominium = un sistem de incalzire" dar nu este mentionat nici un articol de lege.
Depuneti, in acest sens, o cerere la RADET.Cand ai un raspuns in scris il poti ataca. Pana atunci nu poti face nimic.
Daca nu au baza legala, nu te pot obliga sa ramai bransata la ei.
Am depus dosarul(care include si cererea) la RADET.
Raspunsul negativ primit are la baza Ord.91/2007-art.249. emis de Autoritatea Nationala de Reglementare Pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala care spun ei -completeaza Legea energiei termice.
Eu as fi preferat o posibilitate de rezolvare a problemei pana in toamna fara un proces dar se pare ca nu se poate altfel...
Asa este, art.249 din REGULAMENT-CADRU al serviciului public de alimentare cu energie termica prevede ca deconectarile individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectari anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.

Singura solutie este sa va adresati instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)