avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna-ziua!Sunt noua pe forum,sper ca am postat bine subiectul.Am rugamintea sa cititi aceste randuri si sa ma ajutati cu un raspuns.
Locuiesc intr-un apartament proprietate personala la ultimul etaj si am facut demersuri la RADET prin care am solicitat debransarea, avand instalata o centrala pe gaze in apartament (avand acordul scris al Asociatiei de locatari si al tuturor vecinilor de pe scara si indeplinind toate conditiile cf. Legii 325/2006-legea energiei termice.Raspunsul RADET este negativ invocand Ord.91/2007 -art.249 care spune:deconectarile individuale nu se pot executa in acele codomenii in care nu s-au produs deconectari anterioare intarii in vigoare a pezentului regulament".Pe scara nemaiexistand nimeni debransat.Am incercat sa rezolv pb. cu Asociatia,neavand contract direct cu RADET si am cerut sa vina admin. sa constate ca nu mai sunt utilizator al energiei termice furnizate de RADET si pe baza acelui PV de constatare sa ma scada de la plata caldurii(avand gigacalorimetru la scara).Am fost refuzata categoric si mi s-a spus ca nu poate sa ma scada fara acordul RADET(chiar daca eu nu mai am consum)Mentionez ca asa procedeaza cei care sunt in aceeasi situatie cu mine, in alte asociatii.Nu cred ca cer o ilegalitate.E ca si cum as avea repartitoare la calorifere si le-as inchide si n-as inregistra consum,eu asa gandesc.Intrebarea mea:am sanse de castig daca merg mai departe(un eventual proces cu Asociatia?)Pot rezolva alfel problema?
Va multumesc, Ana
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2008
anaconstanta, utilizator
vdnick a scris:
... daca mi se sparg caloriferele subit si le deconectez ca sa nu ma inund, urmand a le schimba la sfantul asteapta (dupa posibilitati) si apoi anunt asociatia ca fortat de imprejurari am facut deconectarea...?

Deoarece vorbim despre apartamente situate in blocuri, unde instalatia de de agent termic este comuna iar gestionarea acestei utilitati (intretinerea instalatiilor, reparatiile, repartizarea consumului...) se face prin asociatia de proprietari, in cazul aparitiei unei avarii (spargere calorifer sau conducta, scurgeri...) trebuie anuntat imediat administratorul, conducerea asociatie. Asociatia constata defectiunea si ajuta la remedierea acesteia. De la caz la caz (in functie de modul de repartizare a costurilor agentului termic, cu repartitoare sau fara...), conducerea asociatiei poate stabili reducerea costurilor pentru apartamentul respectiv.
Sunt cazuri cand din 3 camere, propriertarul incalzezte doar una, inchizand si sigiland caloriferele in celelalte camere si platind mai putin cota de agent termic.
Apoi daca aveti mai multe camere, poate aveti si mai multe calorifere si este imposibil ca toate caloriferele sa crape odata.
Oricum, in situatia aratata de dumneavoastra anuntati imediat administratorul si nu dupa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)