Multumesc pentru raspuns. Aceste chestiuni generale legate de dreptul la succesiune le cunosc. Intrebarea 1 este alta: Cum pot verifica daca punerea in posesie asupra celor doua terenuri, la momentul la care s-a facut, acum cativa ani, a fost CORECTA sau daca eu atunci am fost exclus de la mostenire in mod abuziv/ilegal?
Eu sunt cetatean strain. Imediat dupa decesul varului meu restul familiei a intrerupt orice legatura cu mine si familia mea. Am ramas intai perplex acum caut motivul. Prietenii romani imi spun, vezi ca e vreo mostenire la mijloc. Varul fusese functionar si facuse declaratii de avere. Asa am aflat ca el dobandise doua terenuri de care eu nu stiu nimic. Prima intrebare: De unde pot afla daca si eu eram indreptatit la o parte din terenurile dobandite? A doua intrebare: De ce vor urmasii lui sa ne faca pierduti si cum putem contracara sau contesta acest lucru cel putin pana la clarificarea provenintei terenurilor? O vorba romaneasca spune: "lasa-ti loc de bunaziua". Multumim.