avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Activitate pa03

Activitate pa03

Răspuns la discuția ajutor -insolventa
Am reusit sa obtin somajul ,am semnat 3 foi identice ;erau prezenti cel care se ocupa de procedura de insolventa a firmei,directorul firmei ,eu si contabila .Ei au pus fara preaviz somajul conform art 65 alin 1 de pe data de 20.06.08 nu mai am contract cu ei ca si cum preavizul s-a desfasurat inainte cu 15 zile .Mi-a convenit si mie aceasta situatie pentru ca am gasit deja in alta parte si de luni 30.06.08 trebuie sa fiu prezent la noul loc de munca unde voi lucra 3 luni de proba (perioada determinata).Dupa 2 zile de la semnarea foilor de somaj ma suna directorul de la firma insolventa ca trebuie sa ma prezint la servici "ca sa respectam legea " asa a zis el ,adica sa stau in preaviz .Intrebarea mea este :este legal asa ceva?Eu am terminat cu ei ,ce treaba mai am cu aceasta firma daca am semnat actele de somaj fara preaviz ?eu am gasit in alta parte si de luni trebuie sa fiu la noul loc de munca.Multumesc.
Daca angajatorul refuza sa ma dea in somaj pe motivul acestui articol 65 alin 1 din c.m si eu refuz sa-mi dau demisia (pentru ca din cauza managerului firmei ea intra in faliment ,nu din cauza mea si salariile nu se dau la timp ,ore suplimentare neplatite etc ) se poate ajunge in instanta sau la itm?
Daca totusi nu vor sa ma trimita in somaj ce as putea sa fac :o demisie cu preaviz sau sa astept pana cand firma intra in faliment ?Ei au zis ca nu ma vor ponta de-acum .Si cred ca mai este o mica problema dar importanta .Cand m-am angajat inainte de a semna contractul m-au pus sa scriu un fel de demisie in alb cu semnatura ,fara data ,altfel nu ma angajau ;eram doi absolventi veniti din somaj ,amandoi am avut aceleasi conditii.Celalalt si-a dat demisia dupa vreo 3 luni.
Intrebare :este valabila acea "foaie "(ei totusi mi-au spus sa-mi scriu demisia acum cateva zile si cred ca nu pot avea un avantaj asupra mea cu acea "foaie")?In situatia asta se schimba situatia cu ceva?Sa cer in continuare somajul sau ce as putea face in situatia asta?Multumesc
Firma e in stare de insolventa ,a primit instiintarea acum 6 luni.Deja 1 angajat a fost dat in somaj,altul urmeaza sa fie dat.Directorul firmei va deschide o alta firma (bineinteles el va fi administrator la aceasta noua firma,a si deschis-o) .Suntem vreo 14 angajati in firma insolventa ;cum am spus, un angajat a fost pus in somaj ,altul e pe cale sa fie dat in somaj (pe ascuns ),altul isi da demisia si pleaca .Am fost chemati de director fiecare si ni s-a explicat ca aceasta firma este in stare de insolventa (probabil in viitor faliment zic eu si dupa greutatea cu care se platesc salariile si intarzierile lor),dar sa stam linistiti ca el va deschide o alta firma si ne va transfera pe totiin timp la firma noua .Cu salariile e greu nu se dau la timp ,se intarzie destul .Deja este un lichidator am inteles care se ocupa de managementul firmei.Intrebari si va rog sa-mi spuneti raspunsul si ce ar fi cel mai avantajos pt mine sa fac?Demisie de la firma insolventa sau directorul firmei care probabil va intra in faliment ne va da pe toti in somaj ?Eu am cerut sa fiu dat in somaj dar el a spus ca nu se poate ,ca treb sa-mi dau demisia.Mentionez ca eu am fost angajat la aceasta firma din somaj si firma a avut niste avantaje ;sunt la aceata firma de 1 an si 6 luni .Cum ar trebui sa procedez?Multumesc