avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Marian Lucaci

Activitate Marian Lucaci

Răspuns la discuția Reședință alternanta copil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Multumesc tuturor celor care s-au implicat in discutie si care dau pareri avizate, in cunostinta de cauza.
Pentru a aduce mai multa claritate in acest subiect trebuie sa mentionez urmatoarele:
- nu ma ocup de copil mai mult decat mama lui, ma ocup aproape in mod egal (atat cat imi permite timpul pe care il petrec cu el). Mama este de asemenea implicata;
- nu doresc sa rup copilul de la domiciliul actual (aspra caruia am convenit deja ca va fi domiciliul de acum incolo), doresc doar sa petrec in mod egal timp cu copilul meu (respectiv sa doarma si la noua mea locuinta mai des). Acest lucru imi va permite sa imi organizez mai bine timpul, mesele, activitatile cu el. Copilul a acceptat deja sa petreaca cu mine timp egal ca si cu mama sa insa are doar 8 ani si opinia sa nu cred ca are valoare in instanta.
Stiu ca se practica astfel de aranjamente in tari civilizate, nu vad de ce nu ar fi cazul si la noi ca tatii sa fie vazuti drept parinti cu drepturi egale.
Copilul meu vine aproape in fiecare zi la mine, sta cateva ore apoi eu o duc la mama. In weekenduri vine la mine vineri si sta pana duminica dimineata.
Situatia in sine este destul de neplacuta intrucat locuiesc foarte aproape de fosta sotie, imi duc uneori copilul la scoala, o iau de la afterschool insa fosta sotie doreste sa detina controlul asupra ei.
Bună ziua,
Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am dat seama că acest aranjament nu îmi convine și i-am propus fostei soții să schimbăm aranjamentul și să avem copilul fiecare câte o săptămână alternativ însă ea nu este de acord.
Intenționez să duc această chestiune în instanță întrucât fosta soție îmi refuză dreptul de a avea acces în mod egal la copilul meu.
Doresc să menționez că sunt un părinte foarte implicat, îmi văd copilul aproape în fiecare zi, o iau de la școala, gătesc pentru ea, facem activități, însă sunt mereu pe drumuri, îmi este greu să fac un plan, să mă organizez cu mâncarea. Îmi lipsește enorm copilul meu și doresc să am parte de copilul meu 50% din timp.
Îmi puteți spune ce șanse de reușită as avea în eventualitatea unui proces pe această temă?
Doresc să menționez că initiativa divortului a avut-o fosta soție, motivele fiind faptul că relația noastră s-a răcit, că nu ne mai regăsim... Eu nu am fost de acord cu aceasta. Divorțul a fost făcut la notar, decizia în privința copilului am luat-o de comun acord, nu a fost impusă de către tribunal.
Va mulțumesc