avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reședință alternanta copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reședință alternanta copil

Bună ziua,
Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am dat seama că acest aranjament nu îmi convine și i-am propus fostei soții să schimbăm aranjamentul și să avem copilul fiecare câte o săptămână alternativ însă ea nu este de acord.
Intenționez să duc această chestiune în instanță întrucât fosta soție îmi refuză dreptul de a avea acces în mod egal la copilul meu.
Doresc să menționez că sunt un părinte foarte implicat, îmi văd copilul aproape în fiecare zi, o iau de la școala, gătesc pentru ea, facem activități, însă sunt mereu pe drumuri, îmi este greu să fac un plan, să mă organizez cu mâncarea. Îmi lipsește enorm copilul meu și doresc să am parte de copilul meu 50% din timp.
Îmi puteți spune ce șanse de reușită as avea în eventualitatea unui proces pe această temă?
Doresc să menționez că initiativa divortului a avut-o fosta soție, motivele fiind faptul că relația noastră s-a răcit, că nu ne mai regăsim... Eu nu am fost de acord cu aceasta. Divorțul a fost făcut la notar, decizia în privința copilului am luat-o de comun acord, nu a fost impusă de către tribunal.
Va mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Marian Lucaci, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:29, 30 Ianuarie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îmi puteți spune ce șanse de reușită as avea în eventualitatea unui proces pe această temă?

Sunt foarte mici, nu se obisnuieste sa se procedeze asa. Copilul va locui cand cu unul cand cu altul, dvs va veti simti acasa la voi, copilul niciunde. Pt el va fi acasa la tata si acasa la mama, nicaieri nu se va simti acasa pt el.
Acuma, daca dvs spuneti ca sta zilnic cu dvs si doar seara o duceti acasa, puteti cere ca macar cateva nopti sa nu o mai duceti acasa. mergeti si sfatuiti-va concret cu un avocat. puteti apela si la mediator, poate veti ajunge la un acord pana sa va adresati instantei.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta e genul de Argument lipsit de orice fel de considerație fata de copil și fața de situația specifica fiecărui caz in parte. De unde știți stimata jane2 cum se simți copilul? De unde știți ca soluția nu ar fi reședința comuna? Aveți studii in psihologia minorilor?

gi-jane2 a scris:

Copilul va locui cand cu unul cand cu altul, dvs va veti simti acasa la voi, copilul niciunde. Pt el va fi acacasa la tata si acasa la mama, nicaieri nu se va simti acasa pt el.

Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
againstPAS, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu eu am stimate, ci alti care au emis niste rapoarte la cererea instante si au fost in acest sens.
Peste tot in diferite legi si norme, avem un domiciliu al persoanei si " resedinta obisnuita", de ce credeti ca un copil a altfel de " persoana" care poate avea mai multe resedinte?
Dvs ca persoana, aveti mai multe " acasa"?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Majoritatea studiilor psihologice susțin ca domiciliul alternativ e mai bun pentru minor. Din cauza asta în tarile europene părinții mai destupati care au în vedere doar binele copilului decid de comun acord asupra domiciliului alternativ. Însă e nevoie de dragoste în primul rand, de deschidere și de o colaborare bună.
Stimata Gi-jane, atunci când emiteți asemenea judecați rămâneți ancorata în trecut și va referiri doar la cazurile în care alteinstante au decis altfel.
Desigur, exista variante în care copii nu s-au adaptat asa cum exista și copii cu alergie la morcovi. Însă sunt excepții.
România e la ani lumina ca și civilizație în urma celorlalte tari pe orice plan însă chiar și asa, timid, mai exista părinți care au înțeles ca domiciliul alternativ e benefic copilului și stabilesc asta la notar.
Copilul se simte acasă lângă părinții pe care ii iubește și îl iubesc. E cel puțin superficial sa credem ca o camera aduce mai multa sănătate emotionala decât dragostea unui părinte. Adică uite, îl vezi pe tați mai nou doar 4 zile pe luna dar uite ce dulap frumos am luat pentru camera ta!!!!! Cam asta e ceea ce susțineți dumneavoastră.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai exista părinți care au înțeles ca domiciliul alternativ e benefic copilului și stabilesc asta la notar.


inseamna ca doar instantele au ramas inapoiate de decid altfel. locuinta copilui e la un parinte si punct. Poate fi la tata sau la mama, nu la ambii cat acestia nu locuiesc impreuna.
Ma departe ca sta mai mult la celalalt sau mai putin, e alta discutie, locuinta e stabilita la unul dintre ei.

Adică uite, îl vezi pe tați mai nou doar 4 zile pe luna dar uite ce dulap frumos am luat pentru camera ta!!!!! Cam asta e ceea ce susțineți dumneavoastră.


Daca asta ati inteles, nu va inteleg logica, ca sa zic asa.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, domiciliul la mama, ce drepturi am? ramonuta ramonuta In urma divortului amiabil la notar (acum 2 luni), s-a stabilit domiciliul copilului la mine (mama) si custodia comuna. Fostul meu sot spune ca ma da in ... (vezi toată discuția)
Modificarea orarului de vizita al tatalui afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sunt divortata din ianuarie 2015 la notar,din casatorie a rezultat un baietel care are 4 ani si 8 luni.Tutela este ... (vezi toată discuția)
Program de relații personale cu minorul: două nopți la mama, două nopți la tata. putem proceda la fel și după divorț? Cute_alynutzza Cute_alynutzza Buna ziua, in prezent sunt legal casatorita din anul 2014, insa sotul meu si cu mine suntem despartiti de 8 luni. Avem o fetita de 3 ani jumate care sta la ... (vezi toată discuția)