avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de relații personale cu minorul: două nopți ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de relații personale cu minorul: două nopți la mama, două nopți la tata. Putem proceda la fel și după divorț?

Buna ziua, in prezent sunt legal casatorita din anul 2014, insa sotul meu si cu mine suntem despartiti de 8 luni. Avem o fetita de 3 ani jumate care sta la mine 2 nopti, la el doua nopti. Am decis acest lucru fiind cea mai usoara varianta pentru ea. Dupa finalizarea procedurilor de divort am vrea sa procedam la fel. Se poate? Si daca da, cum se impart cheltuielile legate de copil? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:57, 16 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatea parinteasca poate fi comuna, prin invoiala partilor, aceasta fiind regula , de principiu.

Locuinta minorului este stabilita la unul dintre parinti, in conformitate cu art . 400 din Codul civil.

Celalalt parinte poate pastra legatura cu minorul, in programul de vizitare, fiind stipulate intervale de timp determinate.

In nicio conventie notariala nu se va stipula o asemenea intelegere, anume petrecerea unor zile alaturi de mama, a altora alaturi de tata, copilul avand locuinte diferite ,la ambii parinti.

O asemenea intelegere contravine legii, precum si interesului superior al minorului.

Copilul are un program prestabilit, anumite activitati zilnice, o rutina anume, precum si anumite persoane cu care creeaza relatii de atasament.

Locuinta trebuie sa fie una stabila, constanta.

Asadar, chiar daca va adresati instantei de tutela, locuinta minorului va stabilita la un parinte.

Multumesc frumos pt raspuns!
Solicitați ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun, domiciliul minorului să fie stabilit la locuința dvs, pensie de întreținere și program de viztă, explicitat în maniera pe care ați învederat-o.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In care lege se spune ca aceast model de program este ilegal? nu mai dezinformati. Parintii se pot intelege si prezenta in instanta sau la notar programul de legaturi personale, iar instanta il va aproba. Bineinteles ca puteti proceda astfel in continuare daca copilul se simte bine ; aveti proba ca acest program functioneaza in prezent. Cautati pe net programe de legaturi personale cu minorii si veti gasi multe exemple. Pe acest forum nu e locul potrivit sa va edificati in speta dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti parintii si voi stabiliti cum vreti, cat timp nu se ajunge la proces. La proces alti vor hotara in locul dumneavoastra. Deci intelegeti-va cu calm si frumos. Divortati fara certuri si de comun acord si pastrati totul frumos in special pentru copil. Va intelege ca nu mai stati impreuna, dar va fi profund divizat in momentul cand va asista la certuri.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)
Divort, respectare program minor sergiu1974 sergiu1974 Anul trecut in luna august sotia a parasite domiciliu cu minora. Pana in luna Martie anul current fetita a fost si la mine si la ea. In martie a venit cu ... (vezi toată discuția)