avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de relații personale cu minorul: două nopți ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de relații personale cu minorul: două nopți la mama, două nopți la tata. Putem proceda la fel și după divorț?

Buna ziua, in prezent sunt legal casatorita din anul 2014, insa sotul meu si cu mine suntem despartiti de 8 luni. Avem o fetita de 3 ani jumate care sta la mine 2 nopti, la el doua nopti. Am decis acest lucru fiind cea mai usoara varianta pentru ea. Dupa finalizarea procedurilor de divort am vrea sa procedam la fel. Se poate? Si daca da, cum se impart cheltuielile legate de copil? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:57, 16 Noiembrie 2018
when draga, cata vreme, mai bine, mai putin bine, un singur parinte a fost cel care a crescut copilul,
cata vreme doar el a crescut copilul pentru ca nu a dorit sa il lase si pe celalalt, atunci copilului CLAR ii este mai bine fara cel langa care a stat. Nu inseamna ca daca ai hranit un copil si l-ai imbracat ai dreptul sa il abuzezi.
S-a mai vazut si au iesit copiii adulti normali si fara biblia programului de vizitare!

Asa cum s-au vazut si copii ( puteti sa va uitati pe youtube) care arata cu degetul acum spre cei care i-au mintit si i-au abuzat emotional chit ca e vorba de cei care i-au crescut. Pentru ca abuzul ramane abuz.
Nu ma refer la situatiile in care copii isi resping un parinte din motive intemeiate, iar aici avem exemplul de mai sus cu copii rapiti. Ma refer la situatiile in care unul dintre parinti decide sa taie legatura copilului cu celalalt parinte de la sine putere pentru ca
au iesit copiii adulti normali si fara biblia programului de vizitare!

Doamna PS, au supravietuit copii si in timpul marilor epidemii si totusi in zilele de azi vaccinam. Au supravietuit si au iesit copii normali si fara antibiotice si totusi cand ne recomanda medicul il dam.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cata vreme doar el a crescut copilul pentru ca nu a dorit sa il lase si pe celalalt

pentru ca el nu a dorit este o prezumtie sau o preluare de tip stat islamic, a sustinerilor celuilalalt. Ca dvs nu doriti sa acceptati varianta ca cel care se plange azi, a batut berbunca ani de zile, asta e doar optiunea dvs, care nu modifica realitatea!
pentru ca el nu a dorit este o prezumtie sau o preluare de tip stat islamic, a sustinerilor celuilalalt.

Atata timp cat celalalt a venit de sute de ori sa isi vada copilul si nu i-a deschis nimeni, atata timp cat s-a refuzat sa se comunice pana si scoala unde este copilul, atata timp cat atunci cand si-a gasit copilul intr-un final cadourile i-au fost aruncate pe scari in fata acestuia, atata timp cat exista zeci de martori, filmari, procese verbale facute de DGASPC, politisti este evidenta impotrivirea rezidentului.
Atunci cand vrei sa il implici pe celalalt ii dai mail sau telefon celuilalt si ii spui ca are nevoie de aparat dentar, ca vrei sa il trimiti in tabara si costa atat, daca participa, ca te gandesti daca sa il dai la sport sau sah, ce parere are si asa mai departe.
Cand tu refuzi orice comunicare referitoare la copil desi e autoritate parinteasca comuna, cand iei toate deciziile de capul tau si omul trebuie sa te duca in instanta ca sa te sileasca sa accepti mai mult pentru copil, nu mai este nici un dubiu.
Clar sunt si cei care au batut berbunca dupa cum spuneti dumneavoastra dar nu pe ei ii am eu in minte cand scriu ceea ce scriu.
Am zis mereu ca parintele care nu s-a implicat ani de zile ( desi pentru un copil cateva luni sunt de ajuns ) nu are cum sa fie primit cu bratele deschise de catre copil sau de catre celalalt. Ca nu ai cum sa imparti nimic cu cel care nu a platit, nu s-a interesat, a uitat ca a dat viata si vine dupa ani de zile fluierand cu un balon sau un plus sa isi scoata copilul la un cico crezand ca asa se achita de toate indatoririle de parinte. Sau ca plateste 200 de lei si sustine sus si tare ca el intretine copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)
Divort, respectare program minor sergiu1974 sergiu1974 Anul trecut in luna august sotia a parasite domiciliu cu minora. Pana in luna Martie anul current fetita a fost si la mine si la ea. In martie a venit cu ... (vezi toată discuția)