avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de relații personale cu minorul: două nopți ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de relații personale cu minorul: două nopți la mama, două nopți la tata. Putem proceda la fel și după divorț?

Buna ziua, in prezent sunt legal casatorita din anul 2014, insa sotul meu si cu mine suntem despartiti de 8 luni. Avem o fetita de 3 ani jumate care sta la mine 2 nopti, la el doua nopti. Am decis acest lucru fiind cea mai usoara varianta pentru ea. Dupa finalizarea procedurilor de divort am vrea sa procedam la fel. Se poate? Si daca da, cum se impart cheltuielile legate de copil? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:57, 16 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
oare ar fi fost viata dumneavoastra diferita daca tatal pe care l-ati iubit nu ar fi murit atat de devreme?

when, sunteti in procesul de descoperire a apei calde? Daca da, mai aveti cateva intrebari de adresat.
Dar viata fiecaruia dintre noi ar fi fost aceiasi daca ne nasteam in alta tara, in alta familie, daca am fi trait macar in alt oras, sau am fi urmat o scoala mai buna? Dar daca n-am fi urmat politehnica, ci medicina, cum ar fi fost? dar daca nu ne casatoream cu x, ci cu y, ce s-ar fi intamplat?
Copii orfani de un parinte au pastrata in mod pozitiv imaginea parintelui plecat.

poate da, poate nu. Depinde de ce experienta au avut.
tot se confrunta cu anumite probleme emotionale din cauza lipsei acelui parinte

iarasi, poate da, poate nu. Depinde de parintele lipsa, caci exista multi care se incadreaza la categoria "mai bine lipsa" si altii care sunt dedicati copilului. Calitatea de parinte nu e egal cu persoana benefica in viata copilului!
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
proastasatului, utilizator
Dar viata fiecaruia dintre noi ar fi fost aceiasi daca ne nasteam in alta tara, in alta familie, daca am fi trait macar in alt oras, sau am fi urmat o scoala mai buna?

Pentru Martonze nu mai poate fi vorba de daca, tatal ei a murit. Pentru alti copii cu parintii divortati acel daca se poate implini. Daca mama ar fi de acord sa il iubesc si pe tata as fi fericit. E o doferenta uriasa intre definitivul adus de moarte si temporarul adus de un parinte disfunctional.
poate da, poate nu. Depinde de ce experienta au avut.

Majoritatea orfanilor au experiente pozitive cu parintele care a plecat. Daca sunteti asa in dubii puteti sa vorbiti cu cei care organizeaza tabere pentru copii cu unul dintre parinti decedati. O sa vedeti ca toti se lupta cu depresia dupa parintele pierdut pentru ca experienta lor a fost una pozitiva si plina de dragoste.

iarasi, poate da, poate nu. Depinde de parintele lipsa, caci exista multi care se incadreaza la categoria "mai bine lipsa" si altii care sunt dedicati copilului.
Majoritatea sunt parinti dedicati copilului. Exceptiile raman exceptii. Eu vorbesc mereu de disutatiile normale.
Iar in situatiile normale, cel mai bine pentru copii dupa divort este sa aiba timp egal cu amandoi parintii, asa cum a decis si initiatoarea acestui topic.
Daca nu va convine alegerea ei va sugerez sa deschideti topic separat ,inainte de a o informa despre parerea dumneavoastra pe care de fapt nu a cerut-o.
@WHEN
Mai conteaza si cine decide "mai bine lipsa". Ca unii pot fi dedicati copilului si fostii parteneri ii includ ei in "mai bine lipsa". Adica pentru anumite persoane, benefic pentru copil este exclusiv cineva cu castiguri financiare considerabile si o cariera ce da bine, indiferent ce probleme de alta natura ar avea. Concluzia este ca in mod cert fostii parteneri, fiecare cu resentimentele aferente, nu sunt cei in masura sa decida "mai bine lipsa".
Concluzia este ca in mod cert fostii parteneri, fiecare cu resentimentele aferente, nu sunt cei in masura sa decida "mai bine lipsa".

Asta clar.
De fapt, un parinte care decide el de la sine putere ca mai bine lipsa celalalt, in realitate se afla in situatia de mai bine lipsa el.
in realitate se afla in situatia de mai bine lipsa el.

when draga, cata vreme, mai bine, mai putin bine, un singur parinte a fost cel care a crescut copilul, iar celalalt s-a ocupat cu propria distractie, dand pe la copil cand si cand, ma tem ca parintele care a crescut copilul nu poate fi "mai bine lipsa", caci daca ar fi fost, ati fi crescut dvs copilul in vreme ce derbedeul batea berbunca.
Va asigur ca nu se face gaura in cer fara legatura dintre viitorul adult si vesnicul derbedeu. S-a mai vazut si au iesit copiii adulti normali si fara biblia programului de vizitare! Pe lumea asta au iesit oameni, si inca ce oameni, unii care, copii fiind au trait adevarate cosmaruri, nu fasaiala programului de vizitare.
Va invit la aceasta lectura: [ link extern ] !
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)
Divort, respectare program minor sergiu1974 sergiu1974 Anul trecut in luna august sotia a parasite domiciliu cu minora. Pana in luna Martie anul current fetita a fost si la mine si la ea. In martie a venit cu ... (vezi toată discuția)