avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificarea orarului de vizita al tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificarea orarului de vizita al tatalui

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sunt divortata din ianuarie 2015 la notar,din casatorie a rezultat un baietel care are 4 ani si 8 luni.Tutela este comuna,domiciliuk copilului este la mine iar programul de vizita al tatalui este 2 saptamani pe luna,la domiciliul sau.
Am observat ca acest program de 2 saptamani la mama,2 la tata nu este benefic copilului,egectiv il debusoleaza,doresc sa schimb acest program de vizita cu un altul doar pt weekend,care sunt pasii care trebuie sa ii urmez?ce trebuie sa fac mai exact,mentionez faptul ca nu imi permit un avocat.
Va multumesc
Stimată mămică,trebuie să iniţiaţi un proces de modificare a programului de vizită, pe care trebuie să-l motivaţi foarte serios, cu argumente solide şi dovezi.
Este de înţeles că bietul copil e debusolat, dar acest lucru trebuie dovedit.
Ce face copilul, concret, când e debusolat?Cine a văzut ce face, ce spune, cum se comportă? Aveţi martori? Aţi dus copilul la psiholog?
Este o problemă dificilă ceea ce doriţi dvs. chiar şi cu avocat...
Faceti cerere in instanta pentru modificare program. Care este, concret, problema copilului?
Sincer, nu inteleg aceste tipuri de programe, insa... sunt multe curente pro.
Doriti sa luati dumneavoastra copilul doar in week-end sau sa limitati vizita la tata doar pentru week-end-uri?
Ati discutat acest aspect cu tatal copilului?
Primul pas pe care ar trebui sa-l faceti ar fi sa vorbiti cu tatal.
Poate incercati un program in care copilul, desi petrece timp peste zi cu tatal, se intoarce in final sa doarma in patul lui, sau invers, desi petrece ziua cu dvs, se intoarce seara la locuinta tatalui.
Poate ii permiteti tatalui acces in locuinta dvs pentru a-i face baie si culca pe copil ca apoi sa plece la el acasa. Sau invers.
Poate gasiti alte variante.
Poate vorbiti si cu copilul si incercati sa vedeti ce temeri are.

Imi pare un copil destul de mic ca sa poata sa se adapteze usor la aceasta continua mutare - ei au nevoie de niste repere fixe.
Poate mai tarziu, in 4-5 ani programul asta de mutat din doua in doua saptamani e mai usor de inghitit.
Trebuie sa tineti cont ca pe termen lung astfel de mutari frecvente duc la incapacitatea de a se "aseza" intr-un rol, intr-o relatie, intr-un camin, etc.
Daca cresteti un nomad, nomad va fi cu siguranta. Nu e nimic rau in sine, insa e bine sa stiti la ce sa va asteptati.
Cu tot respectul mirebire
Ce va face sa credeti ca la 5 ani este prea mic sa se adapteze dar ca in 5 ani "va inghiti" mai usor situatia?
Userul nu a explicat in ce sens copilul e debusolat. Nu am inteles nici fraza cu cresterea unui nomad. Nu e ca acel copil se muta de fiecare data in alta parte. Are in mod evident doua repere fixe: la mama si la tata.
Salut o asemenea decizie din partea unei instante din Romania, cu riscul de a primi criticile dvs. Asa tatal nu va fi perceput ca o persoana din exeterior care vine si viziteaza copilul, ci ca parte din viata copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil 1 an si 5 luni? Ioann9090 Ioann9090 Buna ziua, Eu si sotia nu ne mai intelegem si as vrea sa divortez. Avem un copil de 1 an si 5 luni cu care as vrea sa obtin cat mai mult timp in urma ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)