avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reședință alternanta copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reședință alternanta copil

Bună ziua,
Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am dat seama că acest aranjament nu îmi convine și i-am propus fostei soții să schimbăm aranjamentul și să avem copilul fiecare câte o săptămână alternativ însă ea nu este de acord.
Intenționez să duc această chestiune în instanță întrucât fosta soție îmi refuză dreptul de a avea acces în mod egal la copilul meu.
Doresc să menționez că sunt un părinte foarte implicat, îmi văd copilul aproape în fiecare zi, o iau de la școala, gătesc pentru ea, facem activități, însă sunt mereu pe drumuri, îmi este greu să fac un plan, să mă organizez cu mâncarea. Îmi lipsește enorm copilul meu și doresc să am parte de copilul meu 50% din timp.
Îmi puteți spune ce șanse de reușită as avea în eventualitatea unui proces pe această temă?
Doresc să menționez că initiativa divortului a avut-o fosta soție, motivele fiind faptul că relația noastră s-a răcit, că nu ne mai regăsim... Eu nu am fost de acord cu aceasta. Divorțul a fost făcut la notar, decizia în privința copilului am luat-o de comun acord, nu a fost impusă de către tribunal.
Va mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Marian Lucaci, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:29, 30 Ianuarie 2020
Stimate user, în ultima perioada tot mai mulți tați au început sa își ceara drepturile, ale lor și ale copiilor lor ceea ce a trezit o mare nemulțumite în rândul mamelor disfuncționale.
Dacă mergeți în instanta și va luptați pentru dreptul copilului dumneavoastră de a petrece timp egal cu amândoi părinții sunt șanse mari sa pierdeți însă o sa dați startul ca tot mai mulți tați și tot mai mulți copii sa poată fi mai mult timp împreună.
Iar asta va nemulțumit mereu disfuncționale care se folosesc fără rușine de proprii copii pentru a se răzbuna pe parteneri sau pentru a obține chiar prin șantaj foloase materiale.
Din fericire însă, în mod timid instantele au început sa sancționeze aceste dereglări și s-a început îndepărtarea copiilor de lângă asemenea catastrofe emoționale.
Am cautat și am găsit un exemplu în care în ciuda opoziției disperate și bolnave a mamei tatăl nu a obținut domiciliu alternativ însă are primele 7 zile întregi din luna și apoi zile im timpul săptămânii și al treilea weekend.
Doar dumneavoastră va cunoașteți fosta partenera mai bine și știți situația exacta. Momentan pare ca va acorda suficient timp cu copila și e posibil ca pe viitor sa fie din ce în ce mai mult.
Rămân la ideea ca în timp, cu un mediator bun o sa aveți câștig de cauza.
Doamna Gi-jane, din fericire, chiar săptămâna aceasta după ani întregi de procese un tata care a refuzat sa se caciuleasca a decăzut mama din drepturi și a câștigat copilul. Caciulirea începe sa devina poveste.
Doamna PS, ați avut maxima dreptate referitor la decizia istorica pe care o mama urmează sa o obțină in instanta și pe care o propavaduiati zilele trecute. Cine ar fi crezut ca va referiți tocmai la pedepsirea unei alienatoare și la faptul ca s-a dat startul la penalizarea drastica a disfunctionalilor.
Acum, cine ziceați ca e fudulA?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Gi-jane, din fericire, chiar săptămâna aceasta după ani întregi de procese un tata care a refuzat sa se caciuleasca a decăzut mama din drepturi și a câștigat copilul. Caciulirea începe sa devina poveste.


hm, chiar are impresia ca a castigat copilul ? Eu cred ca a castigat procesul, nu copilul, copilul nu se castiga prin proces.

care se folosesc fără rușine de proprii copii pentru a se răzbuna pe parteneri sau pentru a obține chiar prin șantaj foloase materiale.


Oare la cine va referiti ? La parintii care cer penalitati ca ai lor copii nu vor sa supuna ?

Iar aduceti frustari in subiectele altor useri ?
Deschideti subiecte noi si povestiti de cate cazuri doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, domiciliul la mama, ce drepturi am? ramonuta ramonuta In urma divortului amiabil la notar (acum 2 luni), s-a stabilit domiciliul copilului la mine (mama) si custodia comuna. Fostul meu sot spune ca ma da in ... (vezi toată discuția)
Modificarea orarului de vizita al tatalui afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sunt divortata din ianuarie 2015 la notar,din casatorie a rezultat un baietel care are 4 ani si 8 luni.Tutela este ... (vezi toată discuția)
Program de relații personale cu minorul: două nopți la mama, două nopți la tata. putem proceda la fel și după divorț? Cute_alynutzza Cute_alynutzza Buna ziua, in prezent sunt legal casatorita din anul 2014, insa sotul meu si cu mine suntem despartiti de 8 luni. Avem o fetita de 3 ani jumate care sta la ... (vezi toată discuția)