Buna seara, daca ma puteti ajuta si pe mine cu cateva indrumari mi-ar fi de folos intrucat maine vrea sa depun o plangere la politie.
Mai exact, tatal meu in timp ce afla pe un drum comunal, este atacat de caini de la oi. Din fericire nu a fost muscat, a venit ciobanul si in timp ce vorbea cu acesta si ii spunea sa isi duca oile pe pasunat a venit asa zis-ul angajator al ciobanului (sau tatal acestuia este angajatorul - nustiu exact) si a inceput sa il ameninte, sa il injure, sa il agreseze verbal. Ca sa nu escaladeze situatia, a plecat. La 2-3 zile de la incident, tatal celui care la agresat verbal (angajatorul ciobanului) a venit la servicii la tatal meu si a inceput din nou sa il ameninte, sa il injure si sa faca scandal. Acuma, tatal meu a rezistat cat a rezistat dar cand la injurat de "mama" ia tras una. Din nefericire nu a fost nimic grav, a intervenit unchiul meu si la luat pe tatal meu. Acuma poate il "judecati" pe tati, dar intial a fost agresat verbal dupa ce a fost atacat de cani si ia zis sa duca oile pe pasunat, pe urma a fost agresat verbal si injurat la servicii, adica daca privesti contextul "si-o cauta" .
In fine, pe de alta parte eu il consider agresor pe cel care la amentiat pe tatal meu - acestia sunt vecini (locuiesc pe aceasi strada) si mi-e teama sa nu esaladeze situatia. Astfel, vreau sa depun o plangere la politie in scris prin care sa prezint cele petrecut si vreau sa cer si anchetarea relatiei dintre angajator si cioban ( daca exista un contract de munca) si numarul de caini daca este conform legii. Oare pot sa ma leg de aceasta problema in aceasi plangere ? Orice sfat este binevenit. Multumesc !
Multumesc, dar cred ca as fi mult mai stresata sa las lucrurile asa. Ce sa fac ?! cand ma intalnesc cu administratorul sa intorc capul? Sa ma duc sa cer de la adm. hartie ca nu am datori si sa imi radiez singura ipoteca cand acesta avea obligatia sa radieze in 10 zile ipoteca? este normal sa nu imi ia in calcul ultima chitanta achitata si sa puna ipoteca pe o suma mai mare sau pe langa faptul ca nu am fost notificata in scris, cum prevede legea mai sunt bagata si la cheltuieli judiciare (care cheltuieli judiciare?!, nu a fost nici un proces doar o notare in cf scutita de taxe).
Iar in cea ce priveste termenele de judecata, ma gandeam sa cer judecarea in lipsa...
Multumesc pentru raspuns, doar ca sunt prea revoltata :) din punctul meu de vedere ipoteca nu a fost pusa legal (pana la urma suma reala datorata era mai mica decat salariu min brut)
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Din nefericire am avut niste probleme finaciare si am ramas un pic in urma cu intretinerea . Administratorul mi-a pus ipoteca pe imobil pe 3 luni restanta in valoare de 2360 de lei. Conform extrasului de cf pe care l-am primit, cerea a fost depusa in data de 16.12.2019. Pe chitanta mea din 03.12.2019 in care am platiti o parte din restanta, scrie pe spatele chitanteti 1760 lei. Mentionez acest lucru, deoarece ipoteca a fost pusa dupa ce am platiti o parte din restanta iar conform art 33 alin 9 din legea 196/2018 ipoteca se noteaz in cf a debitoruli mai vechi de 3 luni si care depasesc valoarea salariului minim brut, adica la 1900 lei . Pe de alta parte art 78 alin 1 din legea mentionata mai sus prevede ca administratorul trebuie sa notifice in scris proprietarul care are restante...iar eu nu am fost notificata.
Luna urmatoare, am platit intretinerea+ restanta si ma trezesc acum, la avizier ca mi-au bagat cheltuieli judiciare in valoare de 250 de lei si o penalizare, nu stiu la ce in valoare in 20 de lei. In plus, cu toate ca au trecut 15 zile de cand am platit toate restantele nu am primit nici un extras cum ca s-a radiat ipoteca iar conform art 80 alin 4 din L 196/2018 presedintele asociatiei are obligatia readierii ipotecii, in termen de cel mult 10 zile de la data cand suma datora a fost achitata iar pentru nerespectarea termenului prevazut presedintele raspunde pt prejudiciile directe sau indirect.
Ideea este ca ipoteca a fost pusa cu rea vointa, pt ca au fost diverse discutii si am fost printre cei care au semnat sa schimbam presedintele dar nu au fost suficiente semnaturi.
Nu as vrea sa las asa, adica mi-a pus ipoteca pe o suma pe care nu o datoram (nu a fost luata in calcul ultima chitanta), nu am fost notifocata inainte sa puna ipoteca, nu mi-a radiat ipoteca in termenul prevazut de lege, nici acuma nu cred ca e radiata si mi-a adaugat cheltuieli de judecata, cu toate ca inscrierea in cf a fost scutita de taxe.
Unde sa ma adresez, daca il dau un judecata pentru ce il chem in judecata (obiectul dosarului), credeti ca se merita sau ma trezesc cu alte cheltuieli de judecata. Orice sfat si orice indrumare este bine venita. Multumesc !