avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate Victoria Burnea

Activitate Victoria Burnea

Bună ziua. Momentan sunt in concediu crestere copil si ma intereseaza cum pot beneficia de stimulentul de inserție, in condițiile în care știu că trebuie să mă întorc la muncă cu minim 60 de zile înainte de terminarea concediului pentru crestere copil. Nelămurire mea este dacă finalul concediul se refera la exact 2 ani ai copilului (deci si luna tatălui inclusa) sau se considera ca concediul meu se termina la 1 am si 11 luni, si cele 60 de zile se raportează la acesta ultima varianta. Concret, fiul meu împlinește 2 ani la 8 august 2020. Deci eu ar trebui să mă întorc la muncă înainte de 8 iunie 2020 sau înainte de 8 mai 2020? In plus, tatăl beneficiază de concediu de 1 luna pentru creșterea copilului dacă a realizat venituri impozabile 12 luni in timpul a 2 ani inainte de nasterea copilului,dar daca aceste venituri nu sunt realizate in Romania, tatăl mai beneficiază de acea luna de concediu?
Pana in momentul de față nu am reușit să aflu exact răspunsul la această problemă și sperăm să mă poata ajuta cineva.
Mulțumesc.