avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de inserție

Bună ziua. Momentan sunt in concediu crestere copil si ma intereseaza cum pot beneficia de stimulentul de inserție, in condițiile în care știu că trebuie să mă întorc la muncă cu minim 60 de zile înainte de terminarea concediului pentru crestere copil. Nelămurire mea este dacă finalul concediul se refera la exact 2 ani ai copilului (deci si luna tatălui inclusa) sau se considera ca concediul meu se termina la 1 am si 11 luni, si cele 60 de zile se raportează la acesta ultima varianta. Concret, fiul meu împlinește 2 ani la 8 august 2020. Deci eu ar trebui să mă întorc la muncă înainte de 8 iunie 2020 sau înainte de 8 mai 2020? In plus, tatăl beneficiază de concediu de 1 luna pentru creșterea copilului dacă a realizat venituri impozabile 12 luni in timpul a 2 ani inainte de nasterea copilului,dar daca aceste venituri nu sunt realizate in Romania, tatăl mai beneficiază de acea luna de concediu?
Pana in momentul de față nu am reușit să aflu exact răspunsul la această problemă și sperăm să mă poata ajuta cineva.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 1 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele 60 de zile , includ si luna tatalui.

.. Concret, fiul meu împlinește 2 ani la 8 august 2020. ...

Aveti la dispozitie doua variante :
- revenire inainte de 08.06.2020 , situatie in care se ia in considerare si luna tatalui

- revenire inainte de 08.05.2020 , situatie in care nu se ia in considerare si luna tatalui

Atentie : salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Vicky82 Vicky82 Stimulentul de insertie (650 lei)care i se acorda mamei daca se intorce la 22 luni ale copilului la munca si care se plateste pana face copilul 3 ani este ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de crestere copil Agota2016 Agota2016 Buna ziua! Eu am nascut la 10 septembrie 2014. Am ales 2 ani, astfel dupa vechea lege ar trebui sa intorc la servici la 10 august pentreu ca si tata este ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Nepoțica născută în data de 31.01.2019, fiica ca să ia stimulentul de inserție, în ce dată trebuie să se prezinte la muncă? Vă mulțumesc. (vezi toată discuția)