avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție

Nepoțica născută în data de 31.01.2019, fiica ca să ia stimulentul de inserție, în ce dată trebuie să se prezinte la muncă? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 31 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua variante:
- fie revine inainte de 30 noiembrie 2020 ... aici se tine cont de luna tatalui

- fie revine inainte de 31 octombrie 2020 ... aici nu se tine cont de luna tatalui

Salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.
Este obligatoriu să-și ia ginerele luna tatălui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua .Nu este obligatoriu .
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu prea sunt lămurită ...., rămâne ea în acea lună în care tatăl nu și-o ia, acea lună va fi plătită și se întoarce la muncă pe data de 30.11.2020? Vă mulțumesc de înțelegere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tatăl nu solicită acest drept, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se reduc cu o lună.
Potrivit legii, cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept.
În situaţia în care persoana respectivă nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia. În acest caz, persoana care se află în concediu pentru creşterea copilului se ȋntoarce cu o lună mai devreme la serviciu.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vechiu nicoleta vechiu nicoleta buna ziua! va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. ... (vezi toată discuția)