avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție

Nepoțica născută în data de 31.01.2019, fiica ca să ia stimulentul de inserție, în ce dată trebuie să se prezinte la muncă? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 31 Ianuarie 2020
Tatal nu este obligat sa intre in CCC. Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

Mai sus am mentionat doua variante:
- fie revine inainte de 30 noiembrie 2020 ... aici se tine cont de luna tatalui ... in aceasta situatie , o luna nu se va primi stimulent de insertie

- fie revine inainte de 31 octombrie 2020 ... aici nu se tine cont de luna tatalui
Bună ziua. Nu îmi este în clar .... Tatăl nu își ia luna tatălui; Știam că mama trebuie să meargă cu 60 zile mai devreme la serviciu ca să primească stimulentul de inserție, dacă ar merge înainte de 31.10 2020 înseamnă 90 zile, nu-i așa? Vă mulțumesc. La revedere.
Daca recititi raspunsul primit, veti observa că sunt doua variante pentru revenirea pentru a beneficia de stimulent.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vechiu nicoleta vechiu nicoleta buna ziua! va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. ... (vezi toată discuția)