avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin Grama

Activitate Sorin Grama

Buna ziua. Am PFA si vreau sa ii schimb obiectul de activitate. Mai exact vreau sa produc obiecte de uz casnic/decorative din lemn, panza, sticla etc, pe care ulterior sa le comercializez online. Am vazut insa ca imi trebuie niste acte doveditoare pentru noul cod CAEN, mai exact pentru producerea de obiecte, acte pe care nu le am, intrucat tot ceea ce fac fac din placere si pasiune. Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in aceasta situatie, pentru a putea schimba obiectul de activitate, astfel incat sa pot produce si comercializa online respectivele produse. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
In prezent multe firme sunt reticente in a scolariza/forma profesional/califica angajatii intrucat dupa scolarizare/calificare angajatul poate pleca de la angajator fara a plati taxele de scolarizare. Intrebarea este ce poate face legal un angajator pentru a putea recupera cheltuielile de scolarizare. Ideea este nu sa introduca o clauza contractuala prin care angajatul sa se oblige la plata scolarizarii, ci aceea de a gasi o posibilitate prin care angajatul sa se oblige sa lucreze o anumita perioada daca firma ii plateste scolarizarea.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Sorin Grama
Buna ziua,
recent am deschis PFA si m-am dus la o banca sa deschid un cont in acest sens. Banca a refuzat, invocand art.1169 din Noul Cod Civil, motivand, citez din motivarea scrisa "" partile sunt libere sa incheie orice contracte si sa determine continutul acestora, in limitele impuse de lege, de ordinea publica si de bunele moravuri"" am incheiat citatul.
Din aceasta motivare eu inteleg ca in urma solicitarii mele banca deja a prezumat ca eu incalc legea, ordinea publica si bunele moravuri, fapt pentru care a decis neinceperea unei relatii de parteneriat.
De asemenea, dupa ce banca mi-a procesat toate datele in sistemul intern, afirmand ca ""trebuie sa solicite un recom de un alt compartiment"", ca urmare a refuzului primit am solicitat un formular pentru stergerea datelor personale din sistemul bancii. Raspunsul primit a fost ca nu au fost procesate datele personale si nu mi s-a pus la dispozitie acest formular.
Ce pot face in aceasta situatie intrucat eu m-am simtit efectiv umilit de raspunsul primit de la banca. Mentionez ca nu am litigii si nici restante la nici o banca.
multumesc anticipat pentru raspuns.
cu stima,
Sorin Grama