avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Activitate Ealex

Activitate Ealex

Răspuns la discuția Evaluare psihologică medici
Mulțumesc pentru răspuns, m-am lămurit, trebuie să contactez un psiholog/medic de medicina muncii.
Răspuns la discuția Interferențe în familie
Articolul ăsta reflectă după mine perfect atât cauzele cât și efectele nocive din viața adolescentului și mai târziu a adultului ( eu consider că fiul meu , cât a stat în compania sorei respectiv a mamei a fost doar în aparență stabilizat emoțional, astfel încât după ce a plecat la facultate și s-a văzut singur, a clacat, nemaifiind acel cineva care să-l susțină și să-l dirijeze) - [ link extern ]
Bine, el spune că articolul nu i se potrivește dar dacă-l citesc bine în fiecare secțiune descopăr ceva din ce i s-a întâmplat fiului meu.
Răspuns la discuția Interferențe în familie
Bună ziua!
Mulțumesc pentru sfat, sigur, caut să discut cu el, în limita timpului pe care-l avem la dispoziție, îi trimit spre lectură
articole pe teme de psihologie comportamentală, Ideea e că așa cum l-am văzut în ultima vreme pare că-și revine(are și o prietenă stabilă iar de vechii amici din anul I și II am înțeles că s-a înderpărtat). Totuși, cred că încă nu este suficient de "stabilizat" emoțional astfel încât să reînceapă să primească tentații fără ca el să ofere nimic în schimb(i-am făcut oferta să plece în excursie anul viitor, în vacanțe, în funcție de rezultatele pe care le are, mai ales că e la studii cu taxă).
Șora nu înțelege, face de capul ei ce vrea, spune că e major, etc. I-am propus să mergem împreună la psiholog și mi-a răspuns că:"Mi-e nu mi-a recomandat medicul să merg la psiholog!" Este și inconsecventă întrucât după ce l-am luat de sub influența ei a spus că-și ia mâinile de pe copil și nu-l mai finanțează, lucru care m-a bucurat însă minunea n-a ținut decât vreun an se pare.
Sunt foarte îngrijorat de situație, nu știu cum v-a ieși până la urmă, mai ales dacă în continuare v-a avea rezultate slabe. Probabil, singura variantă ar fi să-i fie complet tăiată finanțarea dacă el va alege calea ușoară de a obține ce vrea(din ce i se oferă).

gi-jane2 a scris:

trebuie sa fie si sora de acord sa apelati impreuna la psiholog.
Mi se pare ca nu cu sora trebuie sa discutati ci sa puneti copilul pe sine, ca el in viata o sa aiba destule tentatii, nu o sa puteti sa il aparati de toate, el trebuie sa le respinga.


Răspuns la discuția Interferențe în familie
Mulțumesc pentru răspuns, probabil un psiholog care să monitorizeze relațiile noastre de familie ar fi util. Discuțiile pe care le-am purtat până acum cu sora în special au fost de prisos.

Bună ziua!
Am un fiu care după ce a terminat gimnaziul, a plecat la liceu și a stat la sora mea (care e și medic de familie) , în aceeași casă (dar în apartamente diferite) cu mama mea.
Sora mea este divorțată, nu are copii, dispune de bani mulți (ca și maică-mea) și are o fire autoritară (îi place să facă pe șefa).
Deseori cât a stat la liceu, am observat (fiind și cadru didactic) și le-am atras atenția că nu e în regulă să răsfețe copilul, să-i ofere tot ce-și dorește, etc. În paralel, copilul s-a îndepărtat de noi (părinții lui), și datorită faptului că nu de puține ori când i-am reproșat în special sorei aspectul aceasta spunând „Ce să facă la voi?”.
Copilul a terminat liceul, a luat bacul, a intrat la facultate (medicină) avînd în continuare bani pe mână mai mulți decât ar fi fost necesar, astfel că a avut multe restanțe, aproape să repete anul I.
L-a trecut cu greu, moment în care am hotărât să intervin și să-l scot de sub influența sorei( moment în care i-am tăiat finanțarea excesivă, căutînd să-l controlez mai bine) . Am constatat , studiindu-l mai atent (fiind mai mult în preajma noastră) o serie de comportamente care ne-au îngrijorat (lipsa responsabilității, o stare tensionată continuă, etc. ,parcă ar fi fost drogat). A făcut câteva ședințe de terapie psihologică( la recomandarea medicului de familie și cu acceptul lui care înțelegea că nu e în regulă ) care au părut benefice oarecum însă nu suficiente astfel că în anul II a rămas repetent( 2019-2020).
A fost bineînțeles un șoc și pentru el și pentru noi, examenele restante și le-a luat acuma în sesiunea de iarnă(anul universitar 2019-2020) însă, surpriză, aflăm că sora, fără să știm, i-a oferit o excursie în Egipt, de Paști pe care el , bineînțeles, a acceptat-o( dacă i-am reproșat că nu e momentul oportun să-i facă asemenea cadouri, în condițiile în care el voia să-și găsească ceva de lucru, sora a motivat că e major și ia decizii singur și ne trimite la psiholog iar câteodată ne face și paranoici, inclusiv pe maică-mea care în ultima vreme și-a dat seama că a greșit cu copilul-respectiv nepotul) .
Văd că în continuare sora caută să se implice în familia mea mai mult decît i s-ar permite, nu știu ce-aș putea să fac astfel încât să ne lase în pace atât pe noi (a încercat să intervină și între mine și soție) cât și pe unicul meu fiu.
În ultima vreme, creează în familie (inclusiv cu maică-mea care e trecută de 80 de ani) stări conflictuale, invocînd diverse motive.
V-aș ruga un sfat, pentru care vă mulțumesc!
Bună ziua, aș dori să știu dacă e obligatorie și în ce împrejurări se face evaluarea psihologică/psihiatrică a medicilor (în special a celor de familie).
Mulțumesc!