Bună ziua!
Mulțumesc pentru sfat, sigur, caut să discut cu el, în limita timpului pe care-l avem la dispoziție, îi trimit spre lectură
articole pe teme de psihologie comportamentală, Ideea e că așa cum l-am văzut în ultima vreme pare că-și revine(are și o prietenă stabilă iar de vechii amici din anul I și II am înțeles că s-a înderpărtat). Totuși, cred că încă nu este suficient de "stabilizat" emoțional astfel încât să reînceapă să primească tentații fără ca el să ofere nimic în schimb(i-am făcut oferta să plece în excursie anul viitor, în vacanțe, în funcție de rezultatele pe care le are, mai ales că e la studii cu taxă).
Șora nu înțelege, face de capul ei ce vrea, spune că e major, etc. I-am propus să mergem împreună la psiholog și mi-a răspuns că:"Mi-e nu mi-a recomandat medicul să merg la psiholog!" Este și inconsecventă întrucât după ce l-am luat de sub influența ei a spus că-și ia mâinile de pe copil și nu-l mai finanțează, lucru care m-a bucurat însă minunea n-a ținut decât vreun an se pare.
Sunt foarte îngrijorat de situație, nu știu cum v-a ieși până la urmă, mai ales dacă în continuare v-a avea rezultate slabe. Probabil, singura variantă ar fi să-i fie complet tăiată finanțarea dacă el va alege calea ușoară de a obține ce vrea(din ce i se oferă).
gi-jane2 a scris:
trebuie sa fie si sora de acord sa apelati impreuna la psiholog.
Mi se pare ca nu cu sora trebuie sa discutati ci sa puneti copilul pe sine, ca el in viata o sa aiba destule tentatii, nu o sa puteti sa il aparati de toate, el trebuie sa le respinga.