avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela incredinþare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela incredinþare minor

Luna trecută am plecat in Italia pentru a căuta servici si am fost nevoit sa renunţ la serviciul din ţară.
Nu am reuşit să mă angajez in Italia căci sora mea care mă chemase m-a abandonat cu sprijinul promis.
Inainte să plec am hotărât să dau spre creştere copila mea de 15 ani care imi era incredinţată legal dupa divorţ.
Părinţii mei nu au vrut să mă ajute legat de copila mea şi au refuzat ca dintotdeauna .
Am dat o declaraţie la Centrul de protecţie a copiilor in care indicam ca bunicii materni s-o primeasca provizoriu legat de casă şi masă până când va merge la Liceu şi va locui la cămin sau gazdă la oraş.
Dar cedam şi tutela ca să aibe răspunderi şi obligaţiile legale. Bani aveau pentru inceput chiar mulţi de la mama copilei.
Dar intr-o lună m-am intors inapoi.
Vreau să imi iau inapoi copila care actualmente este ajunsă la nişte cunoscuţi ai foştilor socrii . Să nu le cedez tutela in cazul ăsta . Fosta soţie este in Israel şi are familie acolo .
Deci sunt singurul părinte in ţară al propiului copil pe care deja l-am crescut timp de 9 ani singur fară a cere pensie de intreţinete .
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: cristip , utilizator 21:47, 12 Iunie 2012
Si ce va impiedica s-o faceti ?
Azi am fost la Directia pentru Protectia copiilor si am discutat cu inspectorul care se ocupa de o luna de tutela fetei . Mi-a zis ca hotaraste copila si va avea de ales intre mine ca tata si parinte si familia la care a stat provizoriu pana la terminarea scolii . Familia respectiva sunt fosti vecini de-ai bunicilor . Primesc bani pentru ca au tinut copila si intretin o permanenta denigrare a mea ca tata impreuna cu mama copilei prin intermediul internetului .
Au interzis fetei sa se vada cu mine sau sa discute . Altfel nu mai primeste nimic de la maica-sa . Acesta e un santaj emotional si hartuire a mamei de care Protectia copiilor Galati nu tine cont .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela ninasave ninasave Buna ziua Vreau sa va expun o situatie a unui copil al nimanui ,deocamdata .Este vorba de o fetita de noua ani nascuta de o mama care a murit si un tata ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - mama cu relatie noua cosmin_l cosmin_l Buna ziua, Am impreuna cu fosta mea sotie custodia comuna a fetei noastre. Domiciliul stabil al fetei este la mama acesteia. Fosta mea sotie are din luna ... (vezi toată discuția)
Casnicie destramata Manxx1 Manxx1 Bana ziua! De 4 zile, pe fondul unor discutii cu impact emotional puternic, sotia a plecat de acasa la mama ei. Suntem casatoriti de 1 an jumate si avem ... (vezi toată discuția)